'İmamoğlu tokatladı' denilen esnaf, AKP'nin reklam yıldızı olmuş

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu ile tartışan ve yandaş medyanın 'İmamoğlu tokat attı' dediği esnafın AKP reklamında oynadığı ortaya çıktı.

'İmamoğlu tokatladı' denilen esnaf, AKP'nin reklam yıldızı olmuş

YSK’nın İBB Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun Arnavutköy’deki esnaf ziyareti sırasında tartıştığı ve iktidara yakın medyada “İmamoğlu tokat attı” diyerek lanse ettiği kişinin AKP reklamında oynadığı ortaya çıktı.

Sosyal medya ağlarında yayınlanan reklam filminde söz konusu Eyüp Akgün isimli pizza dükkanı işletmecisi, filmdeki diğer AKP’lilerle birlikte “İstanbul’a sahip çık” sloganıyla yapılan reklam çalışmasında boy gösteriyor.

İmamoğlu’nun geçen hafta Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında sarf ettiği sözlerin kesildiği görüntüler, AKP’li il yöneticisi Elif Keleş tarafından paylaşılarak İmamoğlu’nun “PKK ve FETÖ’ye destek verdiği”şeklinde dolaşıma sokulmuştu. Bu iddialar İmamoğlu’nun esnaf ziyareti sırasında da Akgün tarafından tekrarlamış, İmamoğlu da esnafa sözlerinin çarpıtıldığını anlatmaya çalışmıştı. Tartışma esnasında İmamoğlu eliyle Akgün’ün yanağına dokunmuş AKP medyası bu hareketi manşetlerine “İmamoğlu tokat attı” diyerek taşımıştı. Ancak ‘tokat’ iddiasını Akgün’ün bizzat kendisi de reddetmişti.