İmamoğlu, Saraçhane'de konuştu

23 Haziran’da yenilenen İBB Başkan seçiminde yeniden seçilen Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı. Mazbatasını alan İmamoğlu, Saraçhane'deki İBB Başkanlığı'na geldi. İmamoğlu buradan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan görevi devraldı. Ekrem İmamoğlu Saraçhane’de vatandaşlara seslendi.

İmamoğlu, Saraçhane'de konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane’de vatandaşlara seslendi.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasının satır başları:

“- Bu güzel bayrağın altında cumhuriyete ve demokrasiye inanmanın, tüm değerlerine sahip çıkmanın büyük keyfi içerisindeyim.

​- 31 Mart’ta birileri saati durdurmak istedi ancak o saati millet çalıştırdı. Milletin iradesini hiçbir güç geri çeviremez.

– İstanbullu, demokrasiye sıkıntı vermek isteyen bir avuç insana öyle bir ders verdi ki, ‘Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi’ dedi.

– İstanbullu dedi ki, ‘Benim adalet duygularımla oynayamazsınız’. İstanbullu dedi ki ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’.

– İstanbullu, demokrasiye olan bağlılığını tescilledi. Türkiye herhangi bir Ortadoğu ülkesi değildir, damarlarına kadar demokrasiye inanmıştır.

– Sadece bize oy verenler değil, bütün İstanbulluların en barışçıl duygularla sandığa gitmesi bakımından çok değerli. Bu yüzden ben bu şehrin 16 milyon insanına teşekkür ediyorum.

– Hep beraber, demokrasiyi hiçe sayanları milletçe yok saydık, yok hükmündedir o bir avuç insan.

– Bu şehirde, 16 milyon insanımıza eşit olduğumuzu gösterdik. Zengini fakiri, Türk Kürt, herkes eşit. Sünnisi Alevisi, Hristiyanı, Musevisi, birlikte mutlu olacağız, mutluluk yaşatacağız. Bütün hemşehrilerimi 16 milyon vatansever olarak bu devlet için her zaman hizmeti en önemli karakter biliriz.

– İttifak partilerimize teşekkür ediyorum. Evladı olduğum, beni yetiştiren ve bu güne getiren Cumhuriyet Halk Partisi’ne teşekkür ediyorum. Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ediyorum. İttifak Partimiz İyi Parti’ye çok teşekkür ediyorum. Saygıdeğer Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e teşekkür ediyorum.

– Paritlerimizin tüm çalışanlarına, emekçilerine, her iki il başkanıma, ilçe başkanlıklarına, kadın ve gençlik kollarına, milletvekillerine, PM üyelerine, Genel Başkan yardımcılarına çok ama çok teşekkür ediyorum.

– Çok kıymetli oylarını alsak da almasak da eşit vatandaşlar olarak hepsine gururla hizmet sunacağım. Bize destek olan HDP’ye de teşekkür ediyorum.

– Seçim sürecinde adaylığını sürdüren Vatan Partisi adayına da teşekkür ediyorum. Her zaman demokrat duruşuyla sürece katkıda bulunan Saadet Partisi’ne teşekkür ediyorum.

– Bu şehrin çocuklarına ve gençlerine de teşekkür ediyorum. Bugüne kadar yanımızda olan sanatçılara teşekkür ediyorum.

– Kişiye, partiye değil, 16 milyon insan için çalışacağım. Her Büyükşehir Belediye çalışanının yeri başımın üstü. Ancak iş ahlakına göre davranmıyorsa, başka öncelikleri varsa, belediyede başka işler peşinde koşuyorsa benim onunla işim olmaz.

– Seçimin kazananı İstanbul halkıdır. Siyasette kirli dili sileceğiz, partizanlığı bu binalardan söküp atacağız. Artık liyakat var, adalet var.

– Bizi yalnız bırakmayın, bizi eleştirin. Bizim arkamızdan başka işler çeviren varsa onlardan da bizi koruyun. Biz bu şehrin insanları hizmet bekliyor. Ne dedik, kişilere değil, partilere değil, İstanbul’a hizmet etmeye geliyoruz.

– Ben kendimi 16 milyon İstanbulluya, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Aşamayacağımız hiçbir engel yok, hepinizi çok seviyorum, her şey çok güzel oldu.”