İmamoğlu: Benim Anıtkabir'deki imzamı eleştirenler önce Yıldırım'ın afişlerini eleştirecek

Yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul'u kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu Anıtkabir ziyaretinde "İBB Başkanı" olarak attığı imzayla ilgili gelen tepkilere yanIt verdi.

İmamoğlu: Benim Anıtkabir'deki imzamı eleştirenler önce Yıldırım'ın afişlerini eleştirecek

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında önde olan CHP’li Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığın’da yeni bir basın açıklaması yaptı.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Süreç devam ediyor. 11 ilçede geçersiz oyların sayımı bitmiş durumda. Şu an aradaki fark 19 bin 552 yani 21 bin civarındaki rakamlardan bu süreç başladığında buraya indi. Rakibimizin oyu 4 milyon 151 bin 923’e çıktı. Bu farklar dengeli bir şekilde devam ediyor. Arkadaşlarımın yapmış olduğu simülasyona göre günün sonunda bütün geçersiz oylar sayılsa dahi 18 bin ile 20 bin arasındaki fark korunarak bu süreç tamamlanacak.

Halen yok kameralar önünde başka sayımlar da yapılsın diyen rakibimiz adına konuşan yetkili arkadaşlar ne acı ki seçimden önce dünyanın en güvenilir sistemini anlatırken seçimden sonra oradaki hakime memura müdüre AK Parti adına katılan vatandaşlarımıza bile güvenmeyerek kameralar önünde olsun çağrısı çok vahim bir şey. Sanki geçersiz oylarda 545 sandık sayıldı ve 11 bin oy düştü diyerek bir algı yönetilmeye çalışılıyor. Öyle değil.”

ANITKABİR ZİYARETİNDEKİ ‘BAŞKAN’LIK İMZASI

Anıtkabir ziyaretimi bazı medya kuruluşları yanlış bir şey yapmışım ki tartıştırmaya çalışıyorlar. Fırsatım olsa senenin 365 günü Anıtkabir’e giderim. Tüm İstanbul’u afişlerle donattılar. 3 bin küsur farkla kendilerini başkan ilan ettiler. Dolayısıyla beni bu tavrımla eleştirenler bunların hepsini düzeltecekler; sonra benim yazımı ve imzamı eleştirecekler.”