İmamoğlu muhtarlarla buluştu: Ülkemizde kutuplaşma var, partizanlıktan uzak durun

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, muhtarlarla bir araya geldi.

İmamoğlu muhtarlarla buluştu: Ülkemizde kutuplaşma var, partizanlıktan uzak durun

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, muhtarlarla bir araya geldi. İmamoğlu toplantıda yaptığı konuşmasında ”Türkiyemizde son yıllarda süreç kutuplaşmalar üzerine, partizanlık üzerine bir anlayışla yönetiliyor. Bundan sakının, bundan uzak durun” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Şişli’de bir otelde bir otelde gerçekleştirilen buluşmaya çok sayıda partili, muhtar katıldı. Toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasıyla muhtarlara seslenen İmamoğlu ”Muhtarlar buluşmamıza 961 mahallesinin muhtarının katılım göstermesi, bizimle beraber olması ve bu sürece olan inancını bizimle paylaşması bizim için onurdur.” sözlerine yer verdi.

‘Muhtarlarımızı demokrasinin en önemli başlangıcı görüyoruz’

Muhtarlık görevini çok önemsediklerini belirten İmamoğlu, “Hatta muhtarlarımızı demokrasinin en önemli, en hassas başlangıç anı olarak görüyoruz” dedi.

‘Partizanlıktan uzak durun’

Yerel seçimlere dair muhtarlara ‘tavsiyelerde’ bulunan İmamoğlu “31 Mart’ta İstanbul’un geleceğine dair çok önemli kararlar alacağız. Türkiyemizde son yıllarda süreç kutuplaşmalar üzerine, partizanlık üzerine bir anlayışla yönetiliyor. Bundan sakının, bundan uzak durun” ifadelerine yer verdi.

‘Söz veriyorum kirli siyasetin, çatışmacı dilin unsuru olmayacağım’

İmamoğlu, “Buradan şunun sözünü veriyorum. Kıymetli muhtarlarımız, şahsım olarak 31 Mart sürecine kadar kampanyanın her aşamasında, her ortamda polemikten uzak olacağım. Hiç kimseye İstanbul konuları dışında tek bir cümlem olmayacak. Kim nereye çekmek isterse istesin hiçbir zaman o kirli siyasetin, kibrin ya da anlamsız çatışmacı dilin asla bir unsuru olmayacağım” ifadesini kullandı.

İstanbul’un trafik, yoksulluk, cazibe merkezi, planlama gibi 5 temel sorunu olduğunu dile getiren İmamoğlu şunları söyledi:

“Sanattan spora, kültürden bir çok kavrama varıncaya kadar sokağımızda, mahallemizde İstanbul’un her sathında mutlu ilçeler, mutlu mahalleler üreteceğiz. 13-14 ilçesine sıkışmış, birilerinin kaymak tabakası diye adlandırdığı yerlerin nasıl yönetildiğini hepiniz biliyorsunuz. Ve oradaki insanların mutluluğunu hepiniz ölçüyorsunuz. Ama biz sadece o şekilde olan bir İstanbul’u değil, 25 yıldır bir şehri yönetiyor ve bu bir süreci başaramıyorsanız bunu kaymak tabakası diye adlandıramazsınız. İstanbul’un 39 ilçesinin kaymak tabakası haline geldiği bir şehir yaratacağız.”