İmamoğlu Londra'ya, finans kapitalle buluşmaya gidiyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 13-15 Kasım tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra’ya gidecek.

İmamoğlu Londra'ya, finans kapitalle buluşmaya gidiyor

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD’ye giderken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da 13-15 Kasım tarihleri arasında Londra’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirip biri dizi dikkat çeken görüşmelerde bulunacak.

Yarın gece Londra’ya varacak olan İmamoğlu, 14 Kasım Perşembe gününe, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın’ı ziyaretle başlayacak. Ardından, Chatham House (Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü) ile bir toplantı gerçekleştirip, Enstitü Başkan Yardımcısı Sir Simon Fraser ile görüşecek. Sonraki durağa Londra Büyükşehir Belediyesi olan İmamoğlu, Başkan Sadiq Khan’ı da makamında ziyaret edecek.

Bloomberg TV’ye de bir röportaj verecek olan İmamoğlu, “İstanbul vizyonu”nu anlatacak. Akşam ise CHP Londra Birliği’nin organize ettiği toplantıya katılacak.

Londra’da çok sayıda ikili temas da gerçekleştirecek olan İBB Başkanı İmamoğlu, cuma günü ‘Yuvarlak Masa Kahvaltılı Çalışma Toplantısı’ çerçevesinde, çeşitli finansal ve yatırım kurumlarının yöneticileri ile aynı masa etrafında buluşacak. İmamoğlu, bu buluşmada aralarında Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citi Group, HSBC, BlackStone, Bridgepoint Capital Group’un da olduğu dünya emperyalist kapitalist ekonomi sisteminin aktörleriyle buluşacak.