İmamoğlu, Kanal İstanbul'a onay veren ismi görevden aldı

Yeni yönetimin hazırladığı rapora imza atmayan Prof. Dr. Alarçin’e, “Sizinle çalışamayacağız” denildi.

İmamoğlu, Kanal İstanbul'a onay veren ismi görevden aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kanal İstanbul’ projesi ÇED raporuna daha önce sunduğu olumlu görüşünü değiştirmeyen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin’i görevden aldı.

Sabah‘ta yer akan habere göre, ‘Kanal İstanbul’ projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporuna belediyenin AKP yönetiminde olduğu dönemde olumlu görüş bildiren Prof. Dr. Fuat Alarçin’in, yeni yönetim zamanında görüşünü değiştirmesi istendi.

Ancak yeni yönetimin hazırladığı rapora imza atmayan Prof. Dr. Alarçin’e, “Sizinle çalışamayacağız” dendi. Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Alarçin, yıl sonuna kadar izne ayrıldı.

‘Kanal İstanbul’ projesi nedeniyle görevden alındığı öne sürülen Prof. Dr. Alarçin, iddiaları doğrularken, daha fazla açıklama yapabilmek için üniversitesinden izin alması gerektiğini söyledi.

İBB’DEN YALANLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun ise, durumun hükümet medyasında söylediği gibi olmadığını ifade etti.

Ongun’un açıklaması şöyle:

“Söz konusu daire başkanının görevden alınmasının son günlerdeki Kanal İstanbul tartışması ile ilgisi yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bütün daire başkanlarını yenilemektedir. Söz konusu Başkanlığın yenileme kararı da bu tartışmalardan aylar önce alınmış, belli ki görevden alınmasının bu ana denk gelmesi birileri tarafından maksatlı olarak yorumlanmaktadır.”