İmamoğlu İHH sevdasını anlattı: Çok değerli işler yapar

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun FOX TV'de "kamuya yararlı kuruluş"lardan biri olarak İHH'yı da örnek gösterip, kuruluşa övgüler düzmesi tepki çekti.

İmamoğlu İHH sevdasını anlattı: Çok değerli işler yapar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra YSK’nın iptal kararıyla mazbatası geri alınan CHP’li Ekrem İmamoğlu, FOX TV’de konuk olduğu programda cihatçı çetelere destekleriyle bilinen İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) isimli kuruluşa övgüler dizdi.

“Çalar Saat” programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, 31 Mart seçimleri öncesi sarfettiği “Siz Adama, kişiye, kişilere, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti.” sözlerinin hatırlatılması üzerine “Kesinlikle.” diye yanıt verirken şöyle bir düzeltme yaptı:

“Bunu derken yanlış anlaşılmasın. İstanbul’un her derneğiyle, her vakfıyla işbirliği yapabiliriz. Orada söylediğimiz şey şu: 2-3 vakfa, 2-3 derneğe özerklik yok. Herkesle işbirliği yapabiliriz”.

İHH ‘KAMU YARARI’ TAŞIYORMUŞ

Sözlerinin devamında, Türkiye’de kamu yararına birçok kuruluş olduğunu söyleyen İmamoğlu, bunlardan biri olarak da İHH’yi saydı. İmamoğlu, başta Suriye olmak üzere bir çok ülkedeki cihatçı yapılanmalarla doğrudan ilişkisi bulunan örgüt için “Her yerde sitayişle bahsederim. Gerçekten çok değerli işler yapar.” derken Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde İHH’yla işbirliği yaptığını da övünerek anlattı.

İşte o sözlerden bir bölüm: