İmamoğlu için kulüpleri uyaran bakan belli oldu

İBB seçimlerini kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun maçlara gelmemesi için kulüp başkanlarını "tembih"leyen bakanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olduğu belirtiliyor.

İmamoğlu için kulüpleri uyaran bakan belli oldu

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İBB seçimlerini önde tamamlayan CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun bazı Süper Lig maçlarına gitmesiyle ilgili olarak kendisine “Beni bu maçlara gitmekten alıkoymaya çalışanlar da oldu. ‘Kulüpleri arayıp tehdit ettiler Nagehan Hanım. Hem Beşiktaş’a, hem Fenerbahçe’ye İmamoğlu maça gelmesin diye telefon açıldı” dediğini belirtmişti.

Nagehan Alçı’nın aktardığına göre İmamoğlu bu kişinin kim olduğu sorusuna ise “Bir bakandan diyorum şimdilik daha fazla bir şey demiyorum” yanıtını vermişti.

Alçı, konuyla ilgili edindiği yeni bir bilgiyi bugünkü köşesinde aktardı. Buna göre Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u Galatasaray – Fenerbahçe derbisinden önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aramış.

Alçı’nın yazısında o bölüm şöyle:

“Bilindiği gibi Beşiktaş-Başakşehir maçının öncesinde cuma akşamı sosyal medyada, özellikle de bir semtimizde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Son derece nahoş ve sosyal kutuplaşmayı azdıracak küfürlü-hakaretli görüntüler ortaya çıktı.

Hem bu görüntüler hem de polis istihbarat birimlerinin geçtiğimiz haftasonuna dair raporları sebebiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi Ali Koç’u aramış.

İçişleri Bakanı olarak, kamu güvenliğinin yanısıra spor güvenliğinden de sorumlu olduğunu ifade ederek İmamoğlu’nun maça gelmesinin yaratabileceği riskleri hatırlatmış.

Ardından da Koç’a, “Kendisini bu riskler konusunda uyarın bence” diye eklemiş.”