İmamoğlu'ndan 'FETÖ kumpası' açıklaması: O bakanları biliyorum

Ekrem İmamoğlu, bir 'FETÖ' sanığına kendisi aleyhinde ifade vermeye zorlanması olayında bazı bakanların da işin içinde olduğunu öne sürdü.

İmamoğlu'ndan 'FETÖ kumpası' açıklaması: O bakanları biliyorum

CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ‘FETÖ’ sanığı bir tutuklunun, kendisi ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da dahil olmak üzere bazı CHP’lileri ‘FETÖ’yle irtibatlandırması yönünde ifadeye zorlandığı iddialarına ilişkin konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

”Bir yerel gazeteci, FETÖ terör örgütü suçlamasıyla tutuklu olan bir kişinin ziyaretine üçüncü şahıs olarak yerel gazeteci nasıl gidebilmiştir. Herhangi birimiz böyle bir ziyareti yapabilir mi? Nasıl gidebilmiştir, kim izin vermiştir? Bahsi geçen bakanlar, yani ailesini, eşini, kendisini zorlayan, teşvik eden, ‘İmamoğlu aleyhine ifade ver’ diyen bakanlar kimdir? Bunları cevaplamaları gerekiyor. Gerçekten Türkiye siyaset tarihine çok önemli bir lekedir yapılan bu iş. Tabii ki suç duyurusunda bulunacağız.”

Olayın Türkiye siyaset tarihine leke olarak geçtiğini söyleyen İmamoğlu, “Seçime 13-14 gün kala, terörle ilgili suçlanan ve içeride olan bir kişinin yönlendirilmesi çabaları ve bu yönde yapılan çalışmalar, tek tek bunları tarih olarak beyan etmesi, bence şu anki tüm siyasileri zan altında bırakmıştır. Bununla ilgili çok net açıklamalar yapmak zorundadırlar. Hem Adalet Bakanı’nı hem de Türkiye’yi yöneten tüm iradenin bu hususa cevap verme zorunluluğu vardır.” dedi.

“İŞİN İÇİNDE BAKANLAR VAR”

Ekrem İmamoğlu olaya müdahil olduğunu savunduğu bakanların kim olduğunu bildiğini de söyledi:

“Seslendiğim bakanı ben biliyorum. Hatta dolaylı ikinci bakanı da biliyorum aldığım bilgiler doğrultusunda. Dolayısıyla 1 değil, belki birkaç bakan var bu işin içinde. Elbette buradan sesleniyorum. Hangi yetkiyle, dünya görüşüyle ve ahlakla böyle bir girişimde bulunmuştur. Elbette bunu yargıda, hukukta bir suçu var. O suç ne ise, onunla ilgili de suç duyurusunda bulunacağımı buradan beyan ediyorum.”