İmamoğlu: Deprem milli meseledir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu: Deprem milli meseledir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM’da açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

– Deprem toplanma alanlarıyla ilgili rakamlar veriliyor. 2859 adet alandan bahsediliyor. Ne yazık ki bu alanların bir çoğu deprem toplanma alanı tanımına uymuyor.

– Deprem toplanma alanlarının bir tanımı, ölçeği gibi alt yapısı olmalıdır. İstanbul’da deprem toplanma alanları konusunda karnemiz zayıf. Bu konuyu hep birlikte çalışacağız.

-Biz kafamızı kuma gömecek durumda değiliz. Bu sorunun siyasi partisi olmaz. Gerçeklerle yüzleşeceğiz, yüzleşirken çözümler üreteceğiz. Bir yandan da dua edeceğiz ki deprem İstanbul’a geç gelsin.

– Bu sırada hasar tespit edilen binalarla ilgili süreç devam ediyor. Şüphesi olan vatandaşlarımıza yönelik hizmetler gerçekleşiyor.

– İBB’nin teknik koşulları bir çok konuda iyi seviyede. Bir günde 360 bin kişiye yemek imkanı sağlayacak bir lojistik merkezi vardır.

– İstanbul’un yapılaşma ve deprem toplanma alanı sorununu aşmak için bir seferberliği başlatmış durumdayız.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

– 99’da büyük bir deprem yaşadık. Deprem vergileri diye yasalar çıktı. 80 milyon insan gönüllü olarak gitti vergi ödedi. Bütün bölgeler depreme dayanıklı hale gelecekti. Şu soruyu sormaktan kendimi alamıyorum. Ne oldu o deprem vergileri?

– Devleti yöneten insanların geleceği görmesi lazım.

– İş birliği içinde İstanbul’u kurtarmak zorundayız.

– Bütün belediye başkanlarımız el birliğiyle çalışacaklardır. Ama temel soru şu: 99-2019 neden bu kadar uzun süre beklendi?

– Toplanma alanları 99’da 470 iken, büyük bir kısmı imara açıldı.