İmamoğlu, CHP'nin resmi sitesine İBB Başkanı olarak eklendi

CHP, resmi internet sitesinde yer alan 'yerel yönetimler' bölümüne Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı olarak ekledi.

İmamoğlu, CHP'nin resmi sitesine İBB Başkanı olarak eklendi

YSK’nın İstanbul Büyükçekmece’de seçimin iptali yönündeki itiraz üzerine vereceği kritik kararın ertelenmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’a giderek; Meclis grubu ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarını gerçekleştirdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantılarda milletvekilleri ve parti yöneticileri, “Ekrem İmamoğlu’nun kazanması dışında başka bir durumun asla kabul edilmeyeceği” konusunda görüş birliğine vardı.

Kılıçdaroğlu kurmaylarına “İstanbul’da sandıktan İmamoğlu çıktı. Başka bir durumu asla kabul etmiyoruz. Başka bir ihtimali de konuşmuyoruz” yönünde talimat verdi.

CHP içinde bu konuda alınan kararın ardından bu yönde bir adım da geldi. CHP’nin resmi internet sitesinde “Yerel Yönetimler” başlığı altında belediye başkanlarının isimlerinin sıralandığı alan 31 Mart’tan sonra geçen hafta sonuna kadar boş bırakılmıştı.

Parti içinde İmamoğlu’nun kazanmasının dışında başka bir seçeneğin kabul edilmeyeceği yönünde karar alınmasının ardından söz konusu bölüme İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak eklendi.