İmamoğlu: CHP'den talimat almam

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "5 yıldır genel merkezden (CHP) talimat almadım. Seçildiğimde de almayacağım" dedi.

İmamoğlu: CHP'den talimat almam

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu, seçim gündemine ve vaatlerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Sözcü’ye konuşan İmamoğlu, “Göreve geldiğimizde ilk olarak ciddi bir tasarrufa gideceğiz. Devasa borç için buna mecburuz. İBB’nin 20 milyar TL’ye yakın borcu var. Çoğunluğu döviz üzerinden. Son 5 yılda milyarlarca lira uçmuş. Sadece 2019’da 1.3 milyar TL faiz ödemesi var” dedi.

İmamoğlu, “Özellikle İSPARK’ta ciddi hamleler yapılabilir. En kârlı, en fazla yatırım yapılan böyle bir kurum nasıl zarar eder, anlamıyoruz. Mevcut otopark kapasitesi 140 bin. Hızlıca 100 bin araçlık daha otopark devreye alacağız. Sadece Şişli’de 31 noktada 10 bin araçlık otopark alanı belirledik” derken, mevcut İBB yönetimine ilişkin “5 yıldır Beylikdüzü Belediye Başkanı’yım ama bu sürede bir kere bile İBB Başkanı bizi ziyaret etmedi.” diye konuştu.

Buna karşılık kendisinin İBB Başkanı olması haline tüm ilçe belediyelerinin “yol arkadaşı” olacağını söyleyen CHP adayı “5 yıldır genel merkezden (CHP) talimat almadım. Seçildiğimde de almayacağım” ifadelerini kullandı.