İmamoğlu Büyükçekmece'de: Kapı kapı dolaşıp insanları tedirgin etmeyin

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu Büyükçekmece'de konuştu.

İmamoğlu Büyükçekmece'de: Kapı kapı dolaşıp insanları tedirgin etmeyin

Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’de yaptığı açıklamada, “Kimse kimsenin vatanseverliğini ölçmeye kalkmasın. Başka çabalara gerek yok. Kapı kapı gezip İnsanları tedirgin etmeyin.” sözlerine yer verdi.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle:

”Hasan Akgün başkanımı kutlamaya geldim. Seçmen, sandıkta bir mesaj verdi. Seçmen dedi ki, ‘Bu şehre hizmet et.Ama senin söylediklerini duyduk, hizmet ederken 16 milyon insanı bir bütün kabul ederek hizmet et.’ İstanbul’a hizmet edeceğime söz veriyorum. Ankara ile ilişkilerimiz çok iyi olacak. Hizmet için kaçanı ben kovalarım.”

”Bu şehirde beraber çalışmaya ve beraber üretmeye varım. Göreceksiniz bu kardeşiniz İstanbul’un 39 belediye başkanını aynı şekilde karşılayacak. Hiç kimseyi birbirinden ayırmayacak, herkesi kucaklayacak. Efendim AKP’liymiş, MHP’liymiş, CHP’liymiş hiç birisini birbirinden ayırmadan İstanbul’a hizmet edeceğime hepinizin huzurunda söz veriyorum.”

‘ERDOĞAN İLE ARAMIZ ÇOK İYİ OLACAK’

“Efendim seçilirseniz Erdoğan’la ilişkileriniz nasıl olur? Çok iyi olacak. Ben hizmet için kaçanı kovalarım. Cumhurbaşkanı seni istemiyor. Göreceksiniz öyle bir isteyecek ki, öyle güzel hizmetler yapacağız ki. Güzel insanlar, barışmaya geldim. Bu şehir huzura hazır mı? Huzuru istiyor musunuz? Herkes oy kullandı mı kullandı, seçim bitti mi, bitti. Her şey belli mi belli, oylar sayıldı mı sayıldı. Bazılarının başka sıkıntısı olabilir bu beni ilgilendirmez.”

‘BİZİ YORMAYIN’

”Biz bu şehre hizmet etmeye geldik. Bu , güzel haftada bakın her gün binlerce, on binlerce insan hala sandıkların başında. Bu iş sonuçlanıncaya kadar hiç ayrılmayacaklar. Emeklerine sağlık. Emniyetimizin, polisimizin emeklerine sağlık. Ama yormayın bizi. İstanbul beni bekliyor beni!”

‘KİMSE VATANSEVERLİĞİMİZİ SORGULAMAYA KALKMASIN’

”Ben o sandıktaki 16 milyon insanın oyunu bir görüyorum. Kimseyi birbirinden ayırmıyorum. Şu sözü hatırlatıyorum, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ Kimse birbirinin vatanseverliğini sorgulamaya kalkmasın. Herkes bu vatanı çok seviyor. Biz bu şehirde 16 milyon vatansever olarak bu şehre sarılmış insanlarız.”

‘İNSANLARI TEDİRGİN ETMEYİN’

”Başka çabalara gerek yok, emniyetimizi polisimizi yormayın. Kapı kapı gezip insanları tedirgin etmeyin. Biz bu şehirde devletimizin seçim tutanaklarında gerekli kurulların teminatları altında seçime girdik.”

”Şu kadar farkla oy kazandık vs. onları bir kenara bırakıyorum. İddialı konuşuyorum, bu karakterimden asla ödün vermeyeceğim göreceksiniz,-benim kadar bu şehirde insanların gönlünü kazanan belediye başkanı görülmemiştir. Size söz veriyorum. Allah’ım ne benim yüzümden ne de sizin yüzünüzden gülücükleri eksik etmesin. Güzel yüreğinizle ve moralinizle göreceksiniz tüm sıkıntıları çözeceğiz.”