İmamoğlu: Benim dönemimi inceleyen müfettiş daha önce AKP'den vekil adayı olmuş

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı’nın kendisiyle ilgili inceleme için görevlendirdiği ekibin başında, AKP’den milletvekili adayı olmuş bir ismin yer aldığını söyledi.

İmamoğlu: Benim dönemimi inceleyen müfettiş daha önce AKP'den vekil adayı olmuş

‘İstanbul’da Hayatı Kolaylaştıracak Çözümler’ toplantısında konuşan Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili araştırma yapıldığını doğruladı.

İmamoğlu, hakkında inceleme yapan İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilmiş heyetin başına, daha önce AKP’den vekil adayı olmuş bir ismin getirildiğini belirtti.

İmamoğlu şunları söyledi:

“Birincisi, tabii sayın Bakan ya da onun gibilerin, bizimle ilgili bu süreçte yaptıkları, hukuksuz ve anlamsız uygulamaları elbette izliyoruz, görüyoruz. Dediğiniz araştırmalar şu anda Beylikdüzü Belediyesi’nde yapılmakta. İşin başındaki müfettiş de bir önceki seçimde, AK Parti’den milletvekili adayı olmuş bir kamu görevlisi. Dolayısıyla bu kadar siyasi, bu kadar partizanlık üzerinden, seçimden önce yapılan bir iş. Kaldı ki Beylikdüzü Belediyesi’ni inceleyecekseniz, şunu deselerdi, ‘2019’dan 2014’e kadar değil, 2009’a kadar, hatta daha öncesinden incelensin’ deselerdi, ben derdim ki, ‘Beylikdüzü Belediyesi’ni incelemeye aldılar. Belli ki Ekrem İmamoğlu’nun röntgenini çekmeye çalışıyorlar. Kaldı ki tüm bu dosyalar soruşturulmuş, ifadeler alınmış. Hiçbir soruşturma izni yok. Hakkımda tek bir dava yok. Böyle bir durumdayım. Ben, yılda 2 defa check-up yaptıran, röntgen çektiren birisiyim. Beylikdüzü belediye başkanıyken de devletin kurumları neredeyse ayda 1 röntgenimi çekip, cehck-up’ımı yaptılar. Benimle ilgili kanaatler ve kararlar verilmiştir. Şu anda yapılan işlemin siyasi olduğu ortadadır. Oraya gönderilen kişi de siyasi tabanlı bir kişidir. Görevli gelmiştir. Israrla da bitirme çabası içindedir. ‘Seçime kadar yetişsin’ çabası içinde olduğunu duyuyorum. Öyle acele etmesin, 5 yılı inceleyecek. İnsan gibi incelesinler, baksınlar.