İmamoğlu: Bazı yöneticilerle ilgili soruşturmalar yapılacak; onların yerinde ben olsam istifa ederim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de açıklama yaptı.

İmamoğlu: Bazı yöneticilerle ilgili soruşturmalar yapılacak; onların yerinde ben olsam istifa ederim

İmamoğlu’nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

“Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum. Gerekli yasal işlemlerin yapılmasını umuyorum. Talihsiz açıklamalar yapıldı. Bu işin sanası banası yok. ‘Mesajınızı verdiniz’ gibi sözler duyduk dün. Bu ülke bizim. Her yere gideriz. Bu tür talihsiz açıklamaların derhal bitmesini bekliyorum.

Maltepe’ye gelenlerin gelmeyenlerin duasının bizimle olduğunu biliyorum. Söylediğimiz her söz ilk ne ise son gün de odur. Gerçekten kamu gücünü kendi gücümüz görmeyeceğiz. Yeni nesil bir siyaset anlayışını 16 milyon hemşerimle birlikte başaracağız.

BAHÇELİ’YE YANIT

Hangi gerekçelerle söylediğini bilemiyoruz. Onun için cevap verilecek bir konu değildir. Seçim bitmiştir, mazbatamızı aldık. YSK, tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğini düşünüyorum.

VERİLERİN KOPYALANMASI

Dijital verilerin kopyalanmasıyla ilgili komplo teorilerinin üretilmesini izliyorum. Önce tespitlerin yapılıp süreci devam etmesi gerekir.

Veri kapasiteleri ne durumda, ne oldu? İncelemeler yapılması doğru bir süreçtir. Kanun ne emrediyorsa odur. Komplo teorileri üreten arkadaşların hayal güçlerini hayretle izliyorum.

“İSTİFA TALEBİ GELMEDİ”

Şu ana kadar bana bir istifa talebi gelmedi. Beni çok sevdiler öyle düşünüyorum. Ama elbette bazı değişiklikler olacaktır.

İBB ÇALIŞANLARININ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Arkadaşlarımız inceliyor. Bazılarıyla ilgili soruşturma başlanacaktır. Demokrasiyi kabul etmeyen açıklamalar var ben olsam istifa ederdim.

“DAVA AÇACAĞIMIZ GAZETELER VAR”

Gazete manşetleriyle ilgili soruşturma ve dava açacağımız manşetler var. Kışkırtan, vatan severliği ayaklar altına alan… Bunun haberle alakası yok. Yasal işlemleri başlattık.”