İmamoğlu atadığı 'aktrol'e sahip çıktı: Detaylı inceledik, bunlara takılmadık...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSBAK’ın genel müdürlüğüne atadığı AKP'li Bahaddin Yetkin için gelen tepkilere yanıt verdi: "Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık."

İmamoğlu atadığı 'aktrol'e sahip çıktı: Detaylı inceledik, bunlara takılmadık...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İSBAK Genel Müdürlüğü’ne atadığı Bahaddin Yetkin’in AKP’den vekil adayı ve MÜSİAD üyesi olduğu, geçmişte Haziran Direnişi’ne katılanlara hakaret ettiği ve ‘Aktrol’ olarak tabir edilen yandaş ve gericilerin birçok kampanyasına destek olduğu ortaya çıkmıştı.

Yapılan bu atama sonrası belediye yönetimine getirilen isimlerin AKP döneminden farklı olmadığı yönünde özellikle sosyal medyada büyük tepki oluşmuştu. İmamoğlu bu tepkilere bugün yanıt verdi.

Sözcü‘de yer alan habere göre İmamoğlu, Yetkin’e sahip çıktığı açıklamasında atamada kendilerini ilgilendirenin “liyakat ve tecrübe” olduğunu atamanın da bunun üzerine yapıldığını söyledi.

İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi. Ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık. Başarı beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik atamalar da bu yönde yapıldı. Devam etme kararı verdiğimiz bir kısım arkadaşlarımızla devam ediyoruz.”.