İmamoğlu, AKP'li belediye başkanları ile görüşecek: 'Bu bir normalleşmedir, uzlaşmadır'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “AK Parti’den dün öğleden sonra sadece bütün belediye başkanları ile ziyaretimize gelmek istediklerini noktasında bir geri dönüş iletildi. Pazartesi bir randevu verdik” dedi.

İmamoğlu, AKP'li belediye başkanları ile görüşecek: 'Bu bir normalleşmedir, uzlaşmadır'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi ve ‘İyi Parti’yi ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “MHP ve AK Parti’den ziyaret talebinize ilişkin bir geri dönüş oldu mu?” sorusuna “MHP’den henüz geri bir dönüş almadık. Bekliyoruz. Yani il başkanının şehir dışında olduğuna dair bir bilgi iletildi. Henüz bir geri dönüş almadık. AK Parti’den dün öğleden sonra akşama doğru sadece bütün belediye başkanları ile ziyaretimize gelmek istediklerini noktasında bir geri dönüş iletildi. Pazartesi bir randevu verdik. Ama bu belediye başkanlarının ziyareti elbette bizi çok mutlu eder. Başımızın üzerlerinde yerleri var.”

“BİZİM TALEBİMİZ BAŞKA”

“Kaldı ki bir arada çalışacağız. Pazartesi günü kendilerini beklediğimizi belirttik. Tabi bizim talebimiz başka bir talep. Onunla bağlantılı olduğunu söylemiyorum, düşünmüyorum da. Böyle bir gelişme olduğunu sizlerle paylaşmış olayım. Taleplerine randevu karşılığımızı hemen verdik. Ama dilerim ve isterim ki AK Parti siyasi parti olarak il merkezinde bizimle buluşmayı aynı zamanda siyasetin dilinin tavrının değişmesine dönük olan toplumun talebine dönük karşılığı olarak cevap vermiş olurlar. Bunu bekliyoruz. Ben beklemiyorum. Bence 16 milyon İstanbullu bekliyor. Bu tavrı her siyasi partiden bekliyorum. Bu bir normalleşmedir, uzlaşmadır. Her zaman el sıkmanın göstergesidir” yanıtını verdi.

ANITKABİR ZİYARETİ

İmamoğlu, Anıtkabir ziyaretinin ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili soruya ise “Biz bu kararımızı verdikten sonra Anıtkabir komutanlığı ile de irtibata geçtik. Bir devlet töreni statüsünde vatandaşlarımızın olmadığı bir saat aralığında sabah erken saatlerinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir kurumsal ziyareti. Benimle birlikte belediye meclis üyelerimiz İstanbul’un 39 belediye başkanı, aynı zamanda onlarda İBB Meclis üyesi. Anıtkabir’i ziyaret ederek atamızın huzuruna çıkacağız ve çelenk töreni olacak. Törenin zamanlamasını yazılı bir şekilde hem siyasi partilere hem de belediye başkanlıklarına bildirdik. Geri dönüşleri alıyoruz, bu hafta sonuna kadar dönülmesi noktasında da bir takvim belirledik. Aynı zamanda Pazartesi de mecliste sözlü olarak dile getireceğim. Umarım hep birlikte belki de ilk defa özellikle son 30 yıldır ilk defa İBB olarak göreve başlamanın verdiği takvim başı itibariyle güzel bir ziyaret yaparak devlet geleneğimizin bir usulünü de yerine getirmiş oluruz. Hem atamızın huzurunda silah arkadaşlarına dualarımızı minnet duygularımızla dile getirmiş oluruz. Dolayısıyla kendilerinden cevap bekliyoruz” şeklinde yanıt verdi.