İmamoğlu'ndan Erdoğan'a çağrı: Uyumlu çalışalım

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a çağrı: Uyumlu çalışalım

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu oy farkının 500 bini aştığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapıyor.

İmamoğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

Öncelikle bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız seçimi tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin demokrasisine vuracağı damgaydı. Seçimin neticelerin milletimize hayırlı olsun. Uzun bir metin paylaşacağım içinde duygularım var. Milletimize Türkiye’ye bir kaç cümle etmek konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Öncelikle bugün yüz binlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan günün kahramanlarına sandıklarda hizmet eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Seçim verileri süreci net sonuçlar tutanaklarla olur. Sandık başındaki arkadaşlarıma ve hukuk kurullarına sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını önemle rica ediyorum.

İstanbullular değerli vatandaşlarımız Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır işlemesi yanındayız. Maalesef 31 Mart’ın sonuçlarını herkes biliyor. Gerçeklerin üzerini örterek gerçekleri gizleyemezsiniz. Bugün bir de hesap pusulasının çıktığını söyleyebilirim. Bu İstanbul’da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. Yeni bir başlangıç anlamına geliyor.

Bunu yalnız bana oy verenler değil seçimleri büyük bir olgunluk içinde geçiren bütün vatandaşlarımız sağlamıştır. İstanbullu vatandaşlarımıza minnet duygularımı iletiyorum. Dünya ülkelerine de gerçeği öğrettiniz. Tabii ki teşekkürlerim var. Başta eşime, Oğullarıma, genel başkanımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, İstanbul’daki ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza ve özellikle sayıları 150 bini aşan demokrasi inançlı insanlara, Bütün siyasi partili vatandaşlarımıza, ister Türk İster Kürt İster Süryanilere… Kısacası bu şehrin asil vatandaşlarına, dinamik gençlerine, dualarıyla beni ayakta tutan annelerimize, kampanya direktörümüze, Basın danışmanına, sosyal medya ekibimize, destek veren, türkü yazan o güzel insanlara ve tabii ki tün 16 milyon İstanbulluya teşekkürlerimi iletiyorum. Seçimi bütün İstanbullular bütün Türkiye kazanmıştır. Kısa sürede herkes böyle hissedecek… Bu benim hayatımdaki en önemli en gururlu görevdir. Bu görevi bütün İstanbullulara en iyi şekilde yapmaktan başka gayem olmayacaktır.

Kıymetli İstanbullular partiler tabu değildir. Milletin refahı için çalışan kurumlardır. Yani araçtır. Bunu her vatandaşın bilmesini istiyorum. Parti liderlerini kutsallaştırmak asla doğru değildir. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız sadece milletindir. Milyonlarca insana kusursuz çalışacağız. Gençliğimiz ve çalışkanlığımız var.

Yeni bir dönem başlatmak istiyoruz. İnancı ve gücü sadece milletimizden alacağımızı düşünüyorum.

‘ERDOĞAN’A SESLENİYORUM…’

Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Konuştuğumuz 16 milyon vatandaşımızın ihtiyacıdır. Sizinle uyum içerisinde çalışmaya hazırım… İstanbul’un acil çözüm bekleyen tüm konularını ele almak isterim. Mazbatamızı alıp başlamanın ardından görüşlerinizi almak ve görüşlerimizi aktarmak için sizinle görüşme talebimi buradan iletiyorum.

31 Mart’tan sonra da her şey çok güzel olacak demiştim Göreceksizin öyle de olacak. Değerli İstanbullular bu güzel akşamda mutlu olacağız ve sevineceğiz. Ama bu başka birinin kalbini kırmak anlamına gelmez. Bu bir zafer değildir. Yeni bir başlangıçtır.