İmam Hatiplere talimat: Yıl bitmeden gönderdiğimiz ödenekleri harcayın

Kalan ödeneklerin iade edilmesi gerektiğinden okullara harcama talimatı verildi.

İmam Hatiplere talimat: Yıl bitmeden gönderdiğimiz ödenekleri harcayın

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, imam hatip liseleri ve ortaokullarına 2019 Mali Yılı’nın bitmek üzere olduğunu anımsatarak, “Ödeneklerinizi gecikmeden harcayın” talimatı verdiği ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Anadolu imam hatip liseleri ile imam hatip ortaokullarına, “Gönderdiğimiz ödenekleri harcayın” talimatı verdi. 2019 Mali Yılı’nın bitmek üzere olduğunu hatırlatan bakanlığın 13 Aralık 2019 tarihli yazısında, “Ödeneklerin herhangi bir gecikmeye mahal verilmeksizin harcanması gerekmektedir” denildi.

Cumhurbaşkanlığı 2019 Yılı Yatırım Programı’na göre, bütçeden aslan payını alan imam hatiplere, “Ödenekleri harcayın” talimatı verildi. Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’ın, “Ödeneklerin Harcanması” başlığıyla okullara gönderdiği talimat yazısında, “Ödeneklerin harcanmasının önemli olduğu” bildirildi.

GECİKMEDEN HARCAYIN

BirGün‘ün haberine göre, MEB’in meslek liseleri ile birlikte yatırımlarının büyük bölümünü ayırdığı imam hatip okullarındaki küçük onarımlar, kira, telefon ve internet faturaları ile mal ve hizmet alımı için ayrılan para yıl sonuna kadar tüketilmeyince bakanlık harekete geçti. Kalan ödeneklerin iade edilmesi gerektiğinden okullara harcama talimatı verildi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz’ın ilçelere gönderdiği yazıda, “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı ilçeniz okullarına gönderilen ödeneklerin herhangi bir gecikmeye mahal vermeksizin harcanması, harcanamayacak ödenek miktarının ise okul müdürleri tarafından 20 Aralık 2019 tarihine kadar bildirilmesi gerekmektedir” denildi.