İller Bankası'nın taşınmazları satılıyor: AKP tüm değerleri öğüten makineye dönüştü

Geçtiğimiz günlerde büyük çoğunluğu İstanbul ve Ankara’da bulunan 37 adet gayrimenkulünü satışa çıkaran İller Bankası bugün 24 gayrimenkulünü daha satışa çıkardı.

İller Bankası'nın taşınmazları satılıyor: AKP tüm değerleri öğüten makineye dönüştü

İller Bankası’nın İstanbul, Ankara,Gaziantep ve Elazığ’da bulunan 24 taşınmazı daha elden çıkarılıyor.

İller Bankası sözkonusu araziler için İller Bankası 11 Mart 2019 tarihinde Ankara’da ihale düzenleyecek. Satışa sunulan gayrimenkullerin en değerlisi 160 milyon lira bedelle Ankara Orman Çiftliği’ndeki’ndaki 46 bin metrekarelik konut alanı oldu. İstanbul’da satışa çıkarılan en pahalı arazi ise 7 milyon lira ile İstinye Sarıyer’deki 2 bin metrekarelik konut alanı oldu.

PEŞİN ALANA YÜZDE 10 İNDİRİM!

Açık artırma usülü satılacak taşınmazların toplam muhammen bedeli 424 milyon 710 bin lira. Peşin alımlarda yüzde 10 indirim uygulanırken, vadeli satışta ise yüzde 20 peşinat alınıp 48 ay taksit yapılacak.

MEÇHULE GİDEN BİR KURUM…

Konuya ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden yapılan açıklamada “Cumhuriyetin planlı kalkınmada örnek kuruluşu İller Bankası, Ulus’taki tescilli kültür varlığı Seyfi Arkan’ın tasarım binasının yıkılmasının ardından kiraya çıkmıştı. Şimdi de İller Bankası’nın sosyal tesislerinin 153 bin metrekare arazisi konut ve ticarete açılıyor ve 24 adet taşınmazının satılması için 11 Mart’ta ihaleye çıkılacak” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “İller Bankası mülkiyetinde olan arazileri ve kamu binalarını gözden çıkarma hakkını kendinde gören iktidar, müsrif evlat gibi tüm değerlerimizi öğüten makineye dönüşmüştür. Ev sahibi iken tarihi binasını yıktı. Çukurambar’da kiraya çıktı kiracı oldu. Şimdi sosyal tesislerini elden çıkartıyor. 11 Mart’ta yapılacak ihale ile Ankara’da 6, İstanbul’da 15, Elazığ’da 2, Gaziantep’te 1 olmak üzere 24 taşınmazını da satışa çıkartıyor. İktidarın elindeki İller Bankası, sonrası meçhule giden bir kurum haline geldi” diye konuştu.