VİDEO | İlber Ortaylı "şeyh"in elini öpmek istedi

Prof. Dr. İlber Ortaylı imza gününde bir anda karşısında görüğü Cerrahi tarikatının 'şeyh'i Ömer Tuğrul İnançer’in elini öpmeye çalıştı.

VİDEO | İlber Ortaylı

Prof. Dr. İlber Ortaylı imza gününde bir anda karşısında görüğü Cerrahi tarikatının ‘şeyh’i Ömer Tuğrul İnançer’in elini öpmeye çalıştı.

Sosyal medyada yer alan görüntülere göre İlber Ortaylı, imza gününde kitap imzaladığı sırada Ömer Tuğrul İnançer’i görünce muhabbetle ayağa kalkıyor. Görüntülerde Ortaylı’nın İnançer’in elini öpmeye çalıştığı görülürken iki isim arasında kısa bir diyalog başlıyor.

Cerrahi tarikatının “şeyh”i olarak bilinen Ömer Tuğrul İnançer, geçmişte kadınlar hakkında tepki çeken sözleriyle gündeme gelmişti. Ömer Tuğrul İnançer kadınlar için ‘Hamile kadınların dışarıda gezmesi uygun değildir, eğer hava almak istiyorlarsa kocalarının arabalarında dolaşabilirler” ifadelerini kullanmış, “Hem evlenmem hem hamile kalırım diyenler var. Hürriyetmiş! Or…luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm” demişti.

İnançer, kadınların çalışmasına karşı olduğunu ilan ettiği “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” sözleriyle de çok tepki çekmişti.