İktisatçı Mustafa Sönmez serbest bırakıldı

"Mustafa Sönmez Türkiye uyurken bu sabaha karşı 3.50’de gözaltına alındı"

İktisatçı Mustafa Sönmez serbest bırakıldı

İktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez gözaltına alındı.

Gazeteci Ayşenur Arslan, Mustafa Sönmez’in gözaltına alınıp İstanbul’da bulunan Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünü duyurdu. Arslan’ın aktardığına göre Sönmez’in gözaltına alınma sebebi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar olarak belirtildi.

Arslan’ın duyurusu şöyle:

“Mustafa Sönmez Türkiye uyurken bu sabaha karşı 3.50’de gözaltına alındı. Vatan Emniyet’e götürüldü. Gerekçe “sosyal paylaşımlar”!”

Eski CHP’li vekil Barış Yarkadaş konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Gözaltındaki @mustfsnmz Emniyet’te ifade verdi. Suçlamaya inanamayacaksınız: Sönmez, dün Beşiktaş Çarşı’da çektiği videoda yer alan sloganlar yüzünden Cumhurbaşkanına hakaretle suçlanıyor… Sönmez biraz sonra savcılığa sevk edilebilir…Savcı çağırmaya gerek de görmeyebilir.”

Mustafa Sönmez, dün öğle saatlerinde “Çarşı başladı, devamı geliyor, hele ki tribünler bugün çok şenlenecek” ifadesi ile Beşiktaş Çarşı’dan Beşiktaş-Başakşehir maçı öncesi bir video paylaşmıştı. Gözaltı sebebinin bu video olabileceği düşünülüyor.

Sosyal medya hesabındanErdoğan’a yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan iktisatçı yazar Mustafa Sönmez adliyeye sevk edildi.

Yarkadaş sosyal medya hesabından,”Ekonomist @mustfsnmz az önce Kartal Adliyesi’nde getirildi. Sönmez, hem dün gece hem de seçim öncesi ve sonrası yayınladığı twitlerden dolayı suçlanıyor. İsnatlar arasında Cumhurbaşkanına hakaretin yanı sıra, halkı kin ve nefrete sevk etmek de var. Sönmez’in onlarca twiti dosyada” bilgisini paylaştı.

Mustafa Sönmez serbest bırakıldı.

Yarkadaş, Sönmez’in serbest kaldığını duyurdu. Mustafa Sönmez gözaltı sürecini anlattı:

Sönmez ayrıca sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı:

“Sabahın 3 lerinde benim de kapım çalındı, nezarette ağırlandım, ifade sonrası serbestim Arayan, ilgilenen herkese teşekkürler. Bu su hiç durmaz”