İKD'den MEB'e tepki: Haremlik selamlık kamplara hayır!

İKD, MEB'in haremlik selamlık kamp "proje"si için "Kamp ya da kampanya gibi maskelenmiş etkinlikler aracılığıyla çocuklarımızı tarikat ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz!" dedi.

İKD'den MEB'e tepki: Haremlik selamlık kamplara hayır!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Liseliler çok okuyor çok geziyor” adıyla düzenlediği, öğrencilerin haremlik- selamlık olarak ayrıldığı kamp çalışmasına İlerici Kadınlar Derneği’nden (İKD) sert tepki geldi.

İKD’nin “Haremlik selamlık kamplara hayır” başlıklı açıklamasında, çocukların sözkonusu kamplarda tarikat ve cemaat propagandasına maruz bırakıldığı ve “değerler eğitimi” adı altında yapılan etkinliklere bu yapılardan konuşmacıların davet edildiği hatırlatıldı.

“Kamp adı altında çocuklarımıza dini eğitim verilmesini, dindar ve kindar gençlere dönüştürülmesini kabul etmiyoruz.” denilen açıklamada “çocuklarımızı tarikat ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz!” ifadeleriyle son buldu.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Geçtiğimiz yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği kamplardaki haremlik-selamlık uygulaması bu yıl da devam ediyor. Bu kamplarda çocuklarımız tarikat ve cemaatlerin propagandalarına maruz bırakılıyor.“Değerler Eğitimi” adı altında verilen seminerlerin konuşmacıları dini yapılanmalardan davet ediliyor. Bu yıl bu gerici etkinliğe, ne yazık ki, Milli Eğitim Bakanlığı da destek verecek. Bakanlık başlattığı “Liseliler çok okuyor çok geziyor” okuma kampanyası kapsamında, kitap okuyan ve yorumlarını video ile sosyal medyada paylaşan öğrencilerden 100’ünün ücretsiz olarak gençlik kampına gönderileceğini duyurdu.

Kamp adı altında çocuklarımıza dini eğitim verilmesini, dindar ve kindar gençlere dönüştürülmesini kabul etmiyoruz. Çocuklarımızın aydınlık bir geleceğe sahip olmaları için, eşit, parasız,laik ve bilimsel eğitim için mücadelemize devam ediyoruz! Kamp ya da kampanya gibi maskelenmiş etkinlikler aracılığıyla çocuklarımızı tarikat ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz !

25.07.2019

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ