İKD'den 'kadının canı emanettir' diyen Diyanet İşleri Başkanı'na tepki: Kimsenin emaneti değiliz!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ''Kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir'' sözlerine İlerici Kadınlar Derneği'nden (İKD) tepki geldi.

İKD'den 'kadının canı emanettir' diyen Diyanet İşleri Başkanı'na tepki: Kimsenin emaneti değiliz!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, boşandığı eşi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut cinayetine ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ”Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir.” ifadelerine yer vermişti. Erbaş’ın sözleri sosyal medyada tepki topladı.

Ali Erbaş Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu sözlere yer vermişti:

”Herkes bilmelidir ki, her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması, en büyük zulümdür. İslam’la ve insanlıkla asla bağdaşmayan büyük bir günahtır. Dinimizde kadının canı, onuru ve hakları dokunulmazdır ve emanettir.”

İKD’DEN O SÖZLERE TEPKİ

İlerici Kadınlar Derneği de Diyanet İşleri Başkanı’nın ‘kadınların canı emanettir’ sözlerine  sosyal medyadan tepki göstererek ”Kadınlar hiç kimsenin emaneti değildir. Kadınları namus, emanet olarak gören zihniyetiniz bugün #EmineBulut’un yaşam hakkını elinden aldı” ifadelerine yer verdi.

İKD’nin paylaştığı mesaj şöyle:

”Kadınlar hiç kimsenin emaneti değildir. Kadınları namus, emanet olarak gören zihniyetiniz bugün #EmineBulut’un yaşam hakkını elinden aldı. Kadınlar olarak hayatın her alanında eşit ve özgür olana dek mücadelemizi sürdüreceğiz.”

İKD’den ayrıca ”Diyanet kapatılsın” çağrısı yapılarak ”Ağzından kadın düşmanlığını düşürmeyen AKP iktidarı ve tüm kurumlarına karşı kadınları mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.” denildi.