İKD'den Gaziantep'te 25 Kasım etkinliği: Örgütlü mücadeleyi büyüteceğiz

İlerici Kadınlar Derneği, Gaziantep'te 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında söyleşi gerçekleştirdi.

İKD'den Gaziantep'te 25 Kasım etkinliği: Örgütlü mücadeleyi büyüteceğiz

İlerici Kadınlar Derneği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü kapsamında Gaziantep’te ‘Yoksulluk, Gericilik Kıskacında Kadınlar ve Kadına Yönelik Şiddet’ konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Gaziantep İKD Temsilciliği’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını İKD GYK üyesi Sibel Altıntaş yaptı. Altıntaş, 25 Kasım dolayısıyla bir araya geldiklerini belirterek ”Yoksulluğa, gericiliğe ve kadına şiddete karşı mücadelemizi konuşacağımız, İKD özelinde kadın mücadelemizi büyüteceğimiz, yüreğimizi, aklımızı ortaklaştıracağımız bir etkinlik için bir araya geldik” ifadelerinde bulundu.

Altıntaş’ın konuşmasının ardından etkinliğe konuşmacı olarak katılan İKD MYK üyesi Nagihan Üçok, 25 Kasım’ın tarihi, kadın sorunun ortaya çıkışı, Türkiye’deki kadın mücadelesi, AKP ile gelen gericilik ve kadın cinayetlerinde yaşanan artış, eğitimdeki gericileşme ile 6284 sayılı yasa ve nafaka gündemlerine ilişkin tartışmaları içeren sunumunu gerçekleştirdi.

Üçok sunumunu ”Şiddete, gericiliğe, sömürüye karşı boyun eğmeyen, örgütlü iradesini ortaya koyan ve mücadele etmek için bir araya gelen siz kadınlara Merkez Yürütme Kurulu adına teşekkür ediyorum” sözleriyle sonlandırdı.

Sunumun ardından İlerici Kadınlar konuya ilişkin katkılarını dile getirerek Antep’te örgütlü mücadeleyi büyüteceklerini ve emperyalizmle, gericilikle, yoksulluk ve sömürüyle mücadelenin önemini vurguladılar.

mperyalizme, gericiliğe, yoksulluğa, şiddete boyun eğmeyen kadınlar olarak 25 Kasım Kadına yönelik şiddetle mücadele gününde bir araya geldik.Sen de katıl İKD'ye güç ver.#İKD#25kasım

Gepostet von Ilerici Kadinlar Derneği – Gaziantep am Sonntag, 24. November 2019