İKD'den Antep'te kitlesel 8 Mart etkinliği

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Gaziantep şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle kitlesel bir etkinlik gerçekleştirdi.

İKD'den Antep'te kitlesel 8 Mart etkinliği

Etkinlik İKD Gaziantep Şube Başkanı Ebru Aykent’in açılış konuşmasıyla başladı. Aykent, Gaziantep’in ilerici ve emekçi kadınlarını selamlayarak 8 Mart’ın tarihsel öneminden bahsetti.

Emekçi kadınların yoğun katılım gösterdiği 8 Mart etkinliğine İKD Merkez Yürütme Kurulu adına Merve Pertekli bir konuşma gerçekleştirdi. Antep’li kadınlara seslenen Pertekli, “157 yıl önce Amerika’da insanca çalışma koşulları için greve giden tekstil işçisi kadınları yakarak öldürenler kadınları susturacağını sanmıştı. Fabrikada yanarak öldürülen kadınlar tüm dünyada eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren kadınlara bugün meşale oldular. Biz emekçi kadınlar bugün kadını esir edenlerin iktidarına son vereceksek mücadele hattımızı netleştirmeli, sömürünün, gericiliğin ve şiddetin karşısında ikirciksiz bir mücadeleyi büyütmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

İKD'den Antep'te kitlesel 8 Mart etkinliği

‘GELECEĞİMİZ PATRONLARIN BEKASINDA DEĞİL’

Etkinliğe Antep Bağımsız Komünist Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sibel Altıntaş da katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Antep’li emekçi kadınları selamlayarak konuşmasına başlayan Altıntaş, “Her yerel seçiminde bizlere dayatılan ‘rantı kim yiyecek’ oylamasıyla değil, geleceğimiz için mücadele etmekle gerçekleşeceğini biliyoruz. Geleceğimiz patronların bekasında değil, emekçilerin kurtuluşundadır, dostlar. Yarınımızı birlikte kurmak için haramilerin saltanatını yıkmak ve insanca bir yaşam için 31 Mart günü mücadelede bereketli Antep’imiz özelinde memleketimize sahip çıkalım. Bu piyasacı, ihaleci, rantçılara okkalı bir tokat atalım! Atalım ki cennetin tapusunu vaat edenlerin, ‘karşıma çıkan rakibe sıkarım’ diyenleri memlekette defedelim!” ifadelerini kullandı.

İKD'den Antep'te kitlesel 8 Mart etkinliği

Etkinlik İKD’li genç kadınların tiyatro gösterimi ile sona erdi.