İKD: İşçi ve kadın düşmanlarına meydanı boş bırakmayacağız

İlerici Kadınlar Derneği, Beşiktaş'ta bir patronun çalışanları darp ettiğine dair görüntülere ilişkin 'İşçi ve kadın düşmanlarına meydanı boş bırakmayacağız' açıklaması yaptı.

İKD: İşçi ve kadın düşmanlarına meydanı boş bırakmayacağız

İstanbul’da Dorock XL (Meydan Beşiktaş) isimli eğlence mekanında saldırgan mekan sahibi Şahin Şeker, vestiyer bölümünde bulunan bir kadın çalışana defalarca tokat atmış ve kafasını duvara vurmuştu.

Saldırgan patron Şeker, dün gözaltına alınıp bir kaç saat sonra da adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken yaşananlarla ilgili olarak İlerici Kadınlar Derneği’nden (İKD) sert bir tepki geldi.

İKD’nin yazılı açıklamasında, saldırgan patronun pervasız tavırlarının arkasında, güvendiği sermaye düzeninin ve AKP Türkiyesi’nin yeni hukuk sisteminin bulunduğu belirtilirken “Bu ülkenin işçileri, emekçileri, kadınları, sömürücülere, gericilere meydanı boş bırakmayacaktır.” denildi.

İKD’nin ‘İşçi ve kadın düşmanlarına meydanı boş bırakmayacağız’ başlıklı açıklaması şöyle:

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Meydan Beşiktaş’ın sahibi ”Ben gelince neden ayağa kalkmıyorsunuz” diyerek çalışan işçilere saldırıda bulunmuştur. Saldırıya uğrayan kadın işçinin sosyal medya hesabında yayınladığı kamera görüntülerinde, saldırgan patronun, önce erkek işçiye tokat attığı, ardından kadın işçiyi defalarca darp ettiği görülmektedir. Olayın ardından darpedilen kadın işçinin suç duyurusunda bulunmasının ve kamera görüntülerini savcılığa iletmesinin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen bir işlem yapılmadığı anlaşılmaktadır.

Saldırgan patronun bu pervasız tavırlarının arkasında, güvendiği sermaye düzeni bulunmaktadır. İşçileri köle gibi gören bu sömürü düzeninde patronlar işçiler, emekçiler üzerinde diledikleri şekilde hüküm sürebilecekleri fikriyatına sahiptir.

Saldırgan patron aynı zamanda AKP’nin Yeni Türkiye’sinin hukuk sistemine güvenmektedir. Kadın cinayetlerinde ve kadına yönelik şiddet vakalarında iyi hal ve tahrik indirimleri uygulayan, verdiği kararlarla kadınların yaşam tarzını sorgulayan hukuk sisteminden feyz almaktadır. Daha dün İstanbul Kartal Adliyesi’nde kadın avukatın etek boyunu uygunsuz bulan hakimlerin varlığından medet ummaktadır.

Ülkemizde sömürü derinleştikçe, gericilik boy attıkça emekçilere dönük baskı artmakta, kadınlara yönelik şiddet her geçen gün katmerlenmektedir. Beşiktaş’ta iki işçiye dönük saldırı göstermiştir ki biz örgütlenmedikçe, eşitlikçi bir düzen için ayağa kalkmadıkça, sömürü düzenini alt etmedikçe, gericiliğin karşısında dik durmadıkça sermaye sınıfı her geçen gün daha da pervasızca hareket etmektedir. Yine bu saldırı göstermiştir ki biz kadınların payına daha fazlası düşmektedir.

Yağma yok. Bu ülkenin işçileri, emekçileri, kadınları, sömürücülere, gericilere meydanı boş bırakmayacaktır.

Saldırıya uğrayan işçilere dayanışma duygularımızı iletir, saldırgan en ağır şekilde cezalandırılıncaya kadar olayın takipçisi olacağımızı ilan ederiz.

30.05.2019
İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ