İKD: Emine Bulut'un katili kadın düşmanı bu düzendir!

Kırıkkale'de eski eşi Fedai Baran tarafından vahşice öldürülen ve Türkiye'yi ayağa kaldıran Emine Bulut cinayetiyle ilgili İlerici Kadınlar Derneği açıklama yaptı.

İKD: Emine Bulut'un katili kadın düşmanı bu düzendir!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), bugün eşi tarafından çocuğunun önünde vahşice katledilen Emine Bulut’la ilgili bir açıklama yayımladı.

“Emine Bulut cinayeti sonrası tek çıkar yolun idamın geri gelmesi, kafaların kesilmesi yoluna gidilmesine inananlar yanılmaktadır. Eğer bir şey kesilecekse; bu gericilik, kadın düşmanlığı ve halk düşmanlığı, her türlü eşitsizlik olmalıdır.” ifadeleri kullanılan açıklamada “Yaşam hakkımız, katillerin alacağı cezaya hapsedilemeyecek kadar değerlidir. Bu verilecek ceza en ağır derecede olsa dahi böyledir. Suçlu bu düzendir. Bu düzenden kurtulmak boynumuzun borcudur.” denildi.

İKD’nin yayımladığı “Emine Bulut’un katili kadın düşmanı bu düzendir!” başlıklı açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Emine Bulut cinayeti bir kez daha göstermiştir ki; kadına yönelik cinayetler bu düzende azalmayacak ve bitmeyecektir.

İntihar süsü verilenler, açıktan katledilenler, ormanlık alanlarda, çöp kutularında kolu bacağı kesik bir şekilde bırakılan faili belli kadın cinayetleri…

Halkımıza çağrımızdır;

Emine Bulut cinayeti sonrası tek çıkar yolun idamın geri gelmesi, kafaların kesilmesi yoluna gidilmesine inananlar yanılmaktadır.

Eğer bir şey kesilecekse; bu gericilik, kadın düşmanlığı ve halk düşmanlığı, her türlü eşitsizlik olmalıdır.

AKP iktidarı boyunca kadınların savunmasız bırakıldıkları, katillere ödül gibi cezaların verildiği bu düzlemde kadın cinayetleri elbette ki azalmayacak, açıkça görüldüğü gibi artacaktır.

Ancak bugün gelinen noktada, kadınları katledenlerin en önemli gücü, alacağı ceza miktarından almadıkları, tüm cesaretlerini bu düzenin tüm yönleriyle kokuşmuşluğundan, çürümüşlüğünden aldıkları ortadadır.

Bu düzen bir bataklıktır.

Hukuki düzenlemelerle dahi temizlenemeyecek bir bataklıktan çıkmak için “ yeter artık” demenin ötesine geçilmelidir.

Ötesinde olan da bellidir.

Biz emekçi kadınlara yeni bir cumhuriyet gereklidir.

Aydınlanmanın, eşitliğin, özgürlüğün hüküm sürdüğü bir Cumhuriyet.

Bu olmadan kafamızı kesenlerin, kafalarının kesilmesine, kafalarımız kesilmeye devam ettiği sürece evet demek, bu çürümüşlüğü hukuk düzlemine hapsetmektir.

Yaşam hakkımız, katillerin alacağı cezaya hapsedilemeyecek kadar değerlidir. Bu verilecek ceza en ağır derecede olsa dahi böyledir.

Suçlu bu düzendir.

Bu düzenden kurtulmak boynumuzun borcudur.”

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ

23 Ağustos 2019