İKD 10 Mart'ta 'Emekçi Kadınlar Kurultayı'na çağırıyor

İKD'den yapılan çağrıda, "Gericiliğin hüküm sürdüğü, iktisadi krizin ağırlığını hissettirdiği bugünlerde emekçi sınıfların yeniden ayağa kalkması, gasp edilen haklarını geri alması ve eşitlikçi bir düzen için mücadeleyi yükseltmesi ertelenemez bir görevdir. Kadınlar tarihte olduğu gibi bugünde bu mücadelede ön saflarda yerini almalıdır." ifadelerine yer verildi.

İKD 10 Mart'ta 'Emekçi Kadınlar Kurultayı'na çağırıyor

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı çağrıda, 10 Mart günü Emekçi Kadınlar Kurultayı’nı düzenleyeciğini duyurdu. İKD, kurultayın ardından ise saat 16.00’da basın açıklaması için Kadıköy Süreyya Operası önüne çağırdı.

İKD’den yapılan çağrıda, “Gericiliğin hüküm sürdüğü, iktisadi krizin ağırlığını hissettirdiği bugünlerde emekçi sınıfların yeniden ayağa kalkması, gasp edilen haklarını geri alması ve eşitlikçi bir düzen için mücadeleyi yükseltmesi ertelenemez bir görevdir. Kadınlar tarihte olduğu gibi bugünde bu mücadelede ön saflarda  yerini almalıdır.” ifadelerine yer verildi.

İKD’nin çağrısı şöyle:

“Kadınlar krize karşı sözünü söylüyor:

Sömürü ve yoksulluk kaderimiz değildir!

Yaşasın 8 Mart!

Ekonomik krizle beraber artan işsizlik, yoksulluk ve reel ücretlerdeki düşüş emekçileri geleceksizliğe sürüklüyor.

İşten çıkarmalar söz konusu olduğunda ilk olarak kadınlara evinin yolu gösterilirken, kadınlar, esnek çalışma adı altında yoğun sömürü koşullarında, kayıt dışı ve güvencesiz olarak çalıştırılıyor.

Ucuz iş gücü gerektiren sektörlerde güvencesiz çalıştırılan kadınlar, iş yerlerinde ayrımcılığa ve tacize maruz kalıyor.

Kadınlar hala, aynı işi yapan erkeklere oranla yüzde %20 daha az ücret alıyor.

Kadınların işgücüne katılım oranı hala çok gerideyken, kadınlar arasında işsizlik yıldan yıla artıyor.

Gericiliğin hüküm sürdüğü, iktisadi krizin ağırlığını hissettirdiği bugünlerde emekçi sınıfların yeniden ayağa kalkması, gasp edilen haklarını geri alması ve eşitlikçi bir düzen için mücadeleyi yükseltmesi ertelenemez bir görevdir. Kadınlar tarihte olduğu gibi bugünde bu mücadelede ön saflarda  yerini almalıdır.

1857 yılında New-York’ta çalışma saatlerinin azaltılması uğruna canları pahasına direnen  tekstil işçisi kadınların, 1917 yılında ”Ekmek ve Barış” talepleriyle sokaklara dökülen ve tarihin akışını değiştiren Petrograd’lı dokuma işçisi kadınların mücadelesi ve mirası ile yolumuza devam ediyoruz.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, yoksulluğa ve sömürüye mahkum olmadığımızı, eşitlikçi bir düzenin mümkün olduğunu haykırmak için yan yana geliyoruz.

Geleceğimizi çalanlara, bizleri tanzim kuyruklarına mahkum edenlere karşı bütün emekçi kadınları sesimize ses, gücümüze güç katmaya çağırıyoruz.

Emekçi Kadınlar Kurultayı’na ve ardından gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına ilericilikten, bağımsızlıktan, emekten yana bütün dostlarımız davetlidir.

TARİH: 10 Mart Pazar

PROGRAM

SAAT: 11.00 – 15.00 – EMEKÇİ KADINLAR KURULTAYI

YER: Birleşik Metal İş Sendikası ( Bostancı Mahallesi, E 80 Yanyolu No:2, 34744 Kadıköy/İstanbul )

SAAT: 16.00 – BASIN AÇIKLAMASI

BULUŞMA: Süreyya Operası Önü ( Bahariye Cad. Kadıköy/ İstanbul)

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ”