İhraç sonrası Davutoğlu’ndan İstanbul hamlesi

"Konya mitinginde ilk defa olarak 10 bin kişiye yakın kişi katıldı ve Konya 2.5 milyon nüfuslu bir şehir yanında Niğde var, Aksaray var, Karaman var, Kayseri var, Ankara var."

İhraç sonrası Davutoğlu’ndan İstanbul hamlesi

AKP’den ihraç edilmesinin ardından Ahmet Davutoğlu’nun karşı hamlesi de belli oldu. Davutoğlu, yarın İstanbul’da ihracı istenen diğer isimlerle bir araya gelecek.

AKP’den ihracı istenen bir diğer isim olan Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Davutoğlu’na yakın Tarafsız Haber Ajansı’na konuşarak yol haritalarını açıkladı. Özdağ, İstanbul’da yarın bir toplantı yapılacağını söyledi.

Özdağ’ın açıklamaları şöyle:

“Sayın Başbakan (Ahmet Davutoğlu) ile ve arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Bu değerlendirmeler sonucunda geniş bir açıklamayı kamuoyuyla paylaşacağız.

Yarın İstanbul’da toplantı yapacağız, İstanbul’da arkadaşlarımızla beraber bir araya geleceğiz. Ve kesin ihraç talebiyle disipline gönderilmemizin gerekçesine bakacağız. Hangi gerekçelerle bizi disipline sevk etmişler ona bakacağız, daha sonra değerlendirmemizi yapıp kamuoyuyla paylaşacağız.”

“Adalet ve Kalkınma Partisi ortak aklın partisiydi. Ama görüyorum ki ortak aklı kaybetmişler. Kendi ayaklarına sıkıyorlar, bindikleri dalı kesiyorlar. Kendim ettim kendim buldum türküsünü söyleyecekler bundan sonra.”

2.5 MİLYON NÜFUSLU ŞEHİRDE 10 BİN KİŞİLİK MİTİNG

“Konya mitingi diye değerlendiriyoruz. Konya mitinginde ilk defa olarak 10 bin kişiye yakın kişi katıldı ve Konya 2.5 milyon nüfuslu bir şehir yanında Niğde var, Aksaray var, Karaman var, Kayseri var, Ankara var.”

“Öyle bir yerde yaklaşık 10-12 milyon kişinin yaşadığı bir yerde 10 bin kişiyi toparlayamamak, Konyalıların Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sahip çıktığını görmüş olmaları onların bir kez daha ortak aklı kaybettiklerini, bir noktada tahammülsüzlüğe ittiğini düşünüyoruz. O miting onları tahammülsüzlüğe itti. Bunun değerlendirmesini millet yapacak.”