İGDAŞ işini bıraktı, 23 Haziran için oy topluyor

İBB'ye bağlı İGDAŞ'ta personellerin 23 Haziran öncesi Binali Yıldırım için ev ev gezerek çalışma yürüttüğüne ilişkin iddialar sürüyor.

İGDAŞ işini bıraktı, 23 Haziran için oy topluyor

İGDAŞ yönetiminin verdiği talimatla personellerin ev ev dolaşıp çeşitli hediyeler ve vaatlerle Binali Yıldırım için oy topladığı öne sürülmüştü.

Durumu aldığı ihbarla duyuran isim olan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İBB’nin “empati ziyaretleri” diyerek savunduğu bu çalışma ile ilgili Twitter hesabından yeni bilgiler paylaştı.

İGDAŞ Genel Müdürü Sılkım’ın personeli bu sabah da Kartal’daki binada topladığını söyleyen Tanal, gidilen evlerde ‘Binali Yıldırım, faturalarınızdan 50 TL’sini de ödeyecek. Seçimi kazanırsa başkaca yardımları da olacak’ denildiğini aktardı.

“Normalde görevleri kapsamında halka hizmet etmesi, işinin başında durması gereken İGDAŞ personeli, mesai saatlerinde AK Parti propagandası yaparak aldıkları maaşa ne yazık ki haramı katıyorlar. Empati çalışması dedikleri, Binali Yıldırım için siyasi çalışma yapıyorlar” diyen Tanal, “Binali Yıldırım’a oy isteyen İGDAŞ personelinin suç işlediğine dikkat çekti.

Tanal, sözlerini şöyle sürdürdü: “İGDAŞ personellerinden kimlerin ‘empati çalışmasına’ katıldığını, hangi semtlere gidildiği, mesai saatlerinde millete hizmet için işin başında olması gerekirken Ak Parti’nin siyasi faaliyet çalışmalarına katıldıkları cep telefonu baz istasyonu kayıtlarından ortaya çıkar. Suçlu iz bırakır.”