'İETT garajını satışa çıkartan yönetim seçimden sonra ben burayı yeşil alan yaptım diyor'

İmamoğlu, önceki dönemde AKP'lilerin araziyi 266 milyon liraya satın aldığını ve 17 milyon da proje parası vererek toplamda 312 milyon lira harcadıklarını açıkladı.

'İETT garajını satışa çıkartan yönetim seçimden sonra ben burayı yeşil alan yaptım diyor'

İmamoğlu’ndan AKP’lilerin ‘İETT Garajı’na dair ‘yeşil alan’ projesinin arka planını anlattı.

İmamoğlu, “İki üç ay içerisinde muhalif olunca yeşil alan çığlığı atmaları beni mutlu etti. Ama bu alınan kararın içerisindeki aldatmacayı söylemeden edemeyeceğim” diyen İmamoğlu, “10 ay önce proje geliştirip satışa çıkartan yönetim seçimden sonra ben burayı yeşil alan yaptım diyerek önümüze getiriyor. Vay buna kim inanır bilmiyorum. Kimse inanmaz” diye konuştu.

İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’lilerin önceki dönem satılması için İBB iştirakine verdiği İETT Garajı arazisinin kendi döneminde yeşil alan olması için talepte bulunmasını eleştirdi.

İmamoğlu, önceki dönemde AKP’lilerin araziyi 266 milyon liraya satın aldığını ve 17 milyon da proje parası vererek toplamda 312 milyon lira harcadıklarını açıkladı.

İstanbul Kemerburgaz Kent Ormanı açılışına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski başkanlar Nurettin Sözen, Ali Müfit Gürtuna, milletvekilleri katıldı.

İmamoğlu şöyle konuştu:

“Sloganımıza takılmışlar. ‘İmara değil, halka açıyoruz’ dedik. Bu bir felsefe. Orman Bakanlığı’na teşekkür ederiz, burayı buraya tahsis etti. Hemen açıklama yapmışlar burası ormandır, imara açılmaz diye. Biliyoruz biz onu. Biz bir felsefe anlatmaya çalıştık. Böyle bir açıklamaya gerek yoktu. Yahu yaptık demedik ki açıyoruz dedik. Bak yapanlara da teşekkür ettik ama niye açmadınız iki yıldır diye de sorguluyoruz. Yazık değil mi insanlarımıza? İnsanlara bu tür alanları hızlıca açmak lazım. Hayat geçiyor. Ömür geçiyor.”

“Evet imara açmıyoruz. Çünkü ne yazık ki Türkiye’nin her yerinde insanlar birileri geçmişte okul alanı diye bağışladığı yerler alış veriş merkezi olmuş. Park alanı olarak düşünülen yerler binaya dönüşmüş. Ülkemizin kötü talihine değiştirmek adına bu felsefeyi söylüyoruz. Hayır olmadı diyebilir miyiz? Diyemiyoruz. Ülkemizin birçok noktasında toplumun bile terk ettiği alanlarla ilgili yarınlara dönük şüpheli bakışları var. O bakımdan biz İstanbul’daki insanlara bir teminat vermek istiyoruz. Biz bu kentin insanlarını hakkaniyetle insanlara en doğru şekilde kazandırmaya çalışıyoruz. Bundan asla taviz vermeyeceğiz.”

MİLLETİN 312 MİLYON LİRASINI ÇÖPE ATIYORSUN

“Özellikle son bir iki haftadır ilginç bir konu tartışılıyor. Meclis’te çoğunluğu kullanarak bazı noktaları Meclis’e getirip, ‘efendim şuradaki ticari alanı biz yeşil alana çevireceğiz.’ Hatta usulsüz, hiçbir planlama prensiplerine uymayan, mülkiyetin geçmişine bakmaksızın kendilerince geçersiz bir karar aldılar. Tabii bir yanıyla sevindirici efendim. Genel Başkanı söyleyeyim, seçilir seçilmez iki üç ay içerisinde muhalif olunca yeşil alan çığlığı atmaları beni mutlu etti. Ama üzücü olan şu tabii; İETT garajı ile ilgili biz zaten yıllardır aynı şeyi söylüyoruz. Başka bir bakış açımız yok. En doğru insanlarımızın lehine kullanılması konusunda kararlılığımız var. Ama bu alınan kararın içerisindeki aldatmacayı söylemeden edemeyeceğim. Burayı bütün konuklarımızın iyi dinlemesini arzu ederim. Daha yeni, bir iki yıl önce KİPTAŞ’a Başakşehir’e 266 milyon lira verip satın aldıkları bir arsayı imarını da bir miktar artırarak, hatta bir maketini yaptırıyoruz buraya 17 milyon da proje parası harcayıp, toplamda 312 milyon lira harcadıkları bir araziyi, efendim 10 ay önce proje geliştirip satışa çıkartan yönetim seçimden sonra ben burayı yeşil alan yaptım diyerek önümüze getiriyor. Vay buna kim inanır bilmiyorum. Kimse inanmaz. Daha kötüsü sen milletin 312 milyon lirasını da çöpe atıyorsun. Ama yine seçimden hemen sonra yeşil alan diye çığlık atılması beni mutlu etmiştir. Demek ki yeşil alan konusunda bundan sonra anlaşacağız. En azından yeşil alan duyarlılığı konusunda Meclis’te tam oy çıkacak. Bu konuda çok mutluyum.”