İDO seçim öncesi İstanbul seferlerini iptal etti

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) 23 Haziran İBB Başkanlığı seçimlerinden önce İstanbul’a yapılacak tüm seferleri iptal etti.

İDO seçim öncesi İstanbul seferlerini iptal etti

İDO, internet sayfasından yaptığı açıklamada 21, 22, 23 Haziran tarihlerinde İstanbul’a yapılacak tüm seferlerin iptal edildiği duyurdu. İptal kararına gerekçe olarak ise “tarife değişikliği” gösterildi.

Kararla ilgili olarak CHP İstanbul yönetiminden tepki geldi. Seçim günü ve öncesinde İstanbul’a yapılan seferlerin iptal olmasının art niyetli bir karar olduğunu söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İDO’ya çağrıda bulundu.

Sözcü‘de yer alan habere göre Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hiçbir gerekçe göstermeden seçimi iptal edenler şimdi de seçmenler oy kullanmasın diye uğraşıyor. Tespit edebilseler Ekrem İmamoğlu’na oy verecek tüm seçmenleri bırakın İstanbul’dan memleketten sürgün edebilecek kadar gözleri dönmüş durumda. İstanbul’da kurdukları israf düzenini korumak isteyen bir avuç insan, milyonlarca İstanbullunun hakkını gasp etmeye devam ediyor.”

“SANDIKTAN KORKUYORLAR”

“Yaşadıkları çaresizlik öyle büyük ki sandıktan korkuyorlar. Halkın sandıkta gösterdiği iradeye, karara saygı duymadıkları için halkın en temel vatandaşlık hakkını bile kullanmasına tahammül edemez durumdalar. Seçimden hemen önce İstanbul seferlerinin iptal edilmesi tesadüf falan değil. Bu iptal kararı, koltuklarından kopmak istemeyen bir avuç insanın sandıktan korktuğunun göstergesidir. İDO’yu derhal bu hatadan dönmeye davet ediyorum.”