İdlib'deki Suriyeliler Türkiye sınır kapısına dayandı, Erdoğan posteri yaktı

Paylaşılan görüntülerde kalabalık grup Türkiye'nin sınır kapısına kadar gelerek, Türkiye aleyhinde protesto gösterileri yaptığı görülüyor.

İdlib'deki Suriyeliler Türkiye sınır kapısına dayandı, Erdoğan posteri yaktı

İdlib’deki cihatçılar, Türkiye sınırına yürüyerek Suriye operasyonundaki Türkiye’nin tutumunu protesto etti. Cihatçı grup, TSK ve Erdoğan aleyhinde sloganlar attı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde kalabalık grup Türkiye’nin sınır kapısına kadar gelerek, Türkiye aleyhinde protesto gösterileri yaptığı görülüyor.

Suriye’de cihatçıların elindeki tek büyük kent olan ve Rusya desteğiyle yürütülen Suriye Ordusu’nun operasyonlarını yoğunlaştırdığı kent olan İdlib’de toplanan kitle, Türkiye’nin Cilvegözü Sınır Kapısı’nın karşısındaki Bab-El Hava’dan Türkiye’ye geçmeye çalışıyor.

Sınırda Türkiye güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelen cihatçılar, sosyal medyada kendilerine ateş açıldığını iddia ediyor.

İdlib’deki grubun ÖSO mensupları ve destekçilerinden oluştuğu tahmin ediliyor. Türkiye’nin tutumunu eleştiren grup ‘Hain Türkiye’ sloganları atarken; TSK aleyhinde de sloganlar atıyor. Grubun El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir’ur Şam (HTŞ) bayrakları taşıdığı da görülüyor.

Konuyla ilgili gazeteci Hasan Sivri, “Şu hale bak: Hatay sınırında bulunan Bab Al-Hava sınır kapısının Suriye tarafında yüzlerce kişi ‘Hain, hain, hain; Türk ordusu hain’ sloganı atıyor. Sınırın açılmasını veya Rus bombardımanın durdurulmasını istiyorlar” diye yazdı.

Sivri ayrıca bölgeye dair şu gelişmeleri aktardı:

TSK askerine şöyle diyorlar: “Müslümanlık böyle mi olur? Ruslar ve İranlılarla ittifak yapıyorsunuz.”

Sınırdan çok fena görüntüler düşüyor. Görüntülerde tekbir getiren muhalifler Erdoğan’ın posterini yakıyor ve göstericilerin ağzından şunlar dökülüyor: -Hain Türk ordusu -Türk askeri Rusya’ya çalışıyor -Reyhanlı’ya gidiyoruz, bizi nasıl satacaklarını öğreteceğiz

Sınıra yürüyen Suriyelilerin tekbir getirerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın posterini yaktığı görüntüler de sosyal medyada sıkça paylaşıldı.

Grubun TSK mensuplarıyla diyalog halinde olduğu da görülüyor:

Step News Agency ise bölgeden şu görüntüleri servis etti:

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı eylem yapan binlerce Suriyelinin Türkiye sınırına dayanması üzerine güvenlik amacıyla giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Sınırdan kaçak geçişleri önlemek için bölgeye takviye gönderilen Jandarma kuvvetleri sınırda yoğun güvenlik önlemi almış durumda.