İdlib'de gözlem noktasına saldırı, TSK karşı ateşe başladı

Milli Savunma Bakanlığı, "İdlib'de 10 numaralı gözlem noktamıza saldıran rejim mevzileri ateş altına alındı" açıklaması yaptı. Açıklamaya göre saldırıda 1 asker hayatını kaybederken 3 asker de yaralandı.

İdlib'de gözlem noktasına saldırı, TSK karşı ateşe başladı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Suriye’ye ait İdlib’de TSK’ya ait 10 numaralı gözlem noktasına “kasıtlı olduğu” değerlendirilen top/havan atışları ile saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi.

Saldırı ile ilgili olarak Suriye ordusunun adres gösterildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılarımızın tahliye işlemi tamamlanmış ve tedavilerine başlanmıştır. Saldırıyla ilgili olarak Rusya’nın Ankara Ataşesi, Genelkurmay Başkanlığına çağırılarak Rusya nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş, saldırıların en ağır şekilde cezalandırılacağı iletilmiştir.”

Açıklamada durumun yakından takip edildiği vurgulandı.

SURİYE ORDUSUNA ATEŞ AÇILDI

Bakanlığın ikinci açıklamasında ise “İdlip’te rejim güçlerince 10 numaralı Gözlem Noktamıza yapılan saldırıyı müteakip, saldırının gerçekleştirildiği rejim mevzileri bölgede bulunan ateş destek vasıtalarımız ile ateş altına alınmıştır” denildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) TSK üssüne yönelik saldırının, üssün bulunduğu bölgeden Hama’daki Suriye ordusuna ait bir kontrol noktasının vurulmasının ardından geldiğini açıkladı.