'İçişleri özel ekip oluşturdu, İmamoğlu dönemi didik didik ediliyor'

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin 23 Haziran seçimleri öncesi CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemini özel olarak incelemeye aldığı öğrenildi.

'İçişleri özel ekip oluşturdu, İmamoğlu dönemi didik didik ediliyor'

İçişleri Bakanlığına bağlı mülkiye müfettişlerinin 23 Haziran seçimleri öncesi CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na ve başkanlığı yaptığı Beylikdüzü Belediyesi’ne özel inceleme başlattığı belirtiliyor.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, konuyla ilgili yazısında Ramazan Bayramı öncesi Beylikdüzü Belediyesi’nde çalışmaya başlayan bir mülkiye müfettişinin 15 kişilik teknik bir ekiple özel bir çalışma yürüttüğünü ve Ekrem İmamoğlu’nun son 5 yıllık başkanlık dönemindeki her şeyi araştırdığını belirtti.

Mülkiye müfettişlerinin İmamoğlu’nun başkanlığı döneminde yaptığı inceleme ve soruşturma dosyaları arasında İmamoğlu’nun lehine sonuçlanmış olanların arşivden çıkarıldığını ve bu kez farklı müfettişler tarafından yeniden incelendiğini belirten Öztürk “Mevcut dosyalara göre Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığı döneminde açığı bulunamadı ama adaylık döneminde bulmak ve onu da seçim öncesi patlatmak için yoğun bir çaba gösteriliyor. Seçim dönemine kadar bulunamazsa da, başkan seçilmesi halinde bu kez başkanlığının düşürülmesi için gündeme getirilecek.” dedi.

“HEMEN BİTECEK GİBİ DEĞİL”

Beylikdüzü’nün CHP’li yeni Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, konuyla ilgili durumu şöyle anlattı:

‘Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen çalışmaların yaklaşık yüzde 80’lik bölümü incelemeye tabi tutuluyor. Bunlar arasında iç yazışmalar, imar uygulamaları, insan kaynakları iş ve işlemleri kısaca Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığı döneminde yapılan her konu araştırılıyor. Yargıya intikal ettirilip belediyemiz lehine sonuçlanan konuların dosyaları da yeniden didik didik ediliyor. Çalışmalar hemen bitecek gibi değil.'”