İçişleri Bakanlığı'ndan 'Dersim' kararı ile ilgili soruşturma

İçişleri Bakanlığı, belediyenin girişinde bulunan 'Tunceli Belediyesi' tabelasının 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Dersim' kararı ile ilgili soruşturma

İçişleri Bakanlığı’nca, Dersim Belediye Meclisi tarafından verilen belediye girişinde bulunan ‘Tunceli Belediyesi’ tabelasının ‘Dersim Belediyesi’ olarak değiştirilmesi kararıyla ilgili soruşturma başlatılarak müfettiş görevlendirildi.

MAÇOĞLU, “VALİLİK ONAYLAMAZSA ZATEN KARAR UYGULANAMAZ” DEMİŞTİ

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye tabelasında yer alan ‘Tunceli’ isminin ‘Dersim’ olarak değiştirilmesine yönelik belediye meclisi kararıyla ilgili, “Valilik oluru olmazsa karar uygulanmaz. Valilik kararına göre hareket edeceğiz” demişti.

Kentte yaşayanların çoğunun ‘Dersim’ yazılı tabelaya olumlu baktığını kaydeden Maçoğlu, valiliğin kararına göre hareket edeceklerini belirterek, “Yaptığımız belediye meclisi toplantısı sırasında önergeyle bu yönde başvuru yapıldı. Belediye meclisinde arkadaşlarımızın çoğunun oylarıyla bu önerge kabul edildi ve bu karar alındı ama esasen hepimiz çok iyi biliyoruz ki yerel yönetimlerde belediye meclislerinin aldığı kararların tamamı il makamına yani valilik makamına gidiyor. Valilik onayından sonra hareket ediliyor yani valilik kararının olur ya da olmaz kararından sonra alınan kararlar için harekete geçiliyor. Valilik onaylamazsa zaten karar uygulanamaz” diye konuşmuştu.