İçişleri Bakanı Soylu: Sizi yürüten adam değildir

İçişleri Bakanı Soylu, ''HDP, bal gibi zillet ve illet ittifakına dahildir, dolayısıyla PKK da dahildir'' dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Sizi yürüten adam değildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “FETÖ’ye yönelik büyük bir operasyon daha hazırlıyoruz. Akıllarını başlarından almazsak namerdiz. Onların yaptıkları hileleri şeytanlar yapmaz. Onları kazıyıp atmadıkça, bazıları acıyorlar, ben de acıyanlara acıyorum. Bir sapığın peşine takılıp gitmek, bütün bu anlayışı gördükten sonra hâlâ orada ısrar etmek bu suçun ortağı olmaktan başka bir şey değildir. Gereğini yerine getireceğiz, bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkeden” dedi.

Bakan Soylu sözlerine şu şekilde devam etti;

”PKK’nın PYD’nin yönettiği belediyelere bir genç herhangi bir iş veya ihtiyacı için gittiği zaman, önce HDP il başkanlığına oradan da kandırılıp Kandil’de dağa gönderiliyordu. Yüzlerce ifade var böyle; ‘Nereden gittin?’, ‘Esenyurt ilçe başkanlığından’. ‘Nereden gittin?’, ‘Kayapınar ilçe başkanlığından’. ‘Nereden gittin?’, ‘Sur ilçe başkanlığından’. Kılıçdaroğlu’da onlarla kol kola girmiş. Sana mübarek olsun zaten. Senin karakterin, anlayışın tam da onlarla kol kola girmeyi gerektirirdi. Buna çok ve açık bir biçimde ifade ediyorum. 24 Haziran’da da Cumhur İttifakı’nın ortaya koymuş olduğu irade zamanında da aynısını söyledik, yalvardık. CHP’lilere yalvardık, ‘ne olursunuz bunlara destek olmayın da bunları şımartmayın.’ Şimdi ‘Apo’ içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir. Hiç endişe etmeyin. Burada bir büyük mücadeleyi bu millet Karlofça’dan beri vermektedir.”