İçişleri Bakanı Soylu: Mafyaları çökerteceğiz, mafya olmak isteyen oyuncu olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Küçük büyük bütün mafyatik yapılar, çeteler çökertilmektedir, çökertilmeye de devam edecektir'' açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu: Mafyaları çökerteceğiz, mafya olmak isteyen oyuncu olsun

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Genel Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Soylu, burada yaptığı konuşmasında “Şunu net olarak ifade etmek ve birilerini uyarmak isterim. Mafya olmaya çok hevesli olan varsa, gitsin dizi oyuncusu olsun. Çünkü gerçek hayatta buna müsaade edilmeyecektir. Küçük büyük bütün mafyatik yapılar, çeteler çökertilmektedir” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun konuyla ilgili açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Küçük büyük bütün mafyatik yapılar, çeteler çökertilmektedir.Bu örgüt yapılanmalarında özellikle bir şeyden bahsetmek istiyorum. Filmlerde, dizilerde bu meselelerin gelişigüzel işlenmesine, gençler için bir cazibe alanı oluşturulmasına şiddetle karşıyım. Bu, sağlıklı bir toplumsal hal değildir.”

‘ORGANİZE ÇETELERE KARŞI OPERASYON İÇİNDEYİZ’

”Türkiye, terör gündeminin yoğunluğu sebebiyle belki de bu mücadelemizin çok farkında olmayabilir ama organize suç çetelerine karşı çok ciddi bir operasyon içindeyiz. Her şeyden önce bu suçu ‘Katalog Suçlar’ kapsamına aldık. Ayrıca, organize suç örgütlerine yönelik teknik takip çalışmalarında 2015-2019 arasında yüzde 144 oranında bir artış sağlandı. Organize suç örgütlerine yönelik operasyon istatistiklerinde ise 2016-2017 yılında yüzde 62, 2018 yılında yüzde 406, 2019 yılında ise yüzde 353 artış meydana gelmiştir. Organize suç örgütlerine yönelik 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilen 153 operasyonda 1719 şüpheliye işlem yapılmış ve 622’si tutuklanmıştır. Bunlara hiç fırsat vermeyeceğiz.”

‘MAFYA OLMAK İSTEYEN GİTSİN DİZİ OYUNCUSU OLSUN’

”Şunu net olarak ifade etmek ve birilerini uyarmak isterim. Mafya olmaya çok hevesli olan varsa, gitsin dizi oyuncusu olsun. Çünkü gerçek hayatta buna müsaade edilmeyecektir. Küçük büyük bütün mafyatik yapılar, çeteler çökertilmektedir, çökertilmeye de devam edecektir. Silahlı üç kişinin bir araya gelip, vatandaşa musallat olma devri sona ermiştir.”