İçişleri Bakanı Soylu: Bugün Türkiye'nin iki kritik tesisine yapılacak saldırı engellendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Türkiye'nin iki kritik tesisine yapılacak saldırının engellendiğini söyledi. Ancak bu tesislerin isimlerini vermekten ise kaçındı.

İçişleri Bakanı Soylu: Bugün Türkiye'nin iki kritik tesisine yapılacak saldırı engellendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk TV’de Veyis Ateş’in konuğu olduğu programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Yerel seçimlerin en İçişleri Bakanlığı’nı ilgilendirdiğini öne süren Soylu, “Türkiye uzun zamandır aradığı huzur ortamını buldu. Türkiye’nin 2019 hedefi 50 milyon turistin üzerinde. Türkiye terörle mücadele ediyor. Türkiye güvenlikle ilgili bütün verilerini çok iyi bir noktaya taşıyor. Asayişten tefeciliğe, organize suçtan evden hırsızlığa, trafik kazalarında ölümlerden uyuşturucuyla mücadeleye kadar, Türkiye hakikaten özellikle güvenlik açısından bir zaman dilimini yaşıyor.” iddiasında bulundu.

Soylu programdaki konuşmasında bugün Türkiye’nin iki kritik tesisine yapılacak saldırının engellendiğini söyledi. Soylu, sözkonusu tesislerin hangileri olduğuna ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

Soylu’nun açıklamasının devamında da “Emniyet, Jandarma, Genelkurmay aynı zamanda MİT bir yumak gibi çalışıyor. Bugün MİT’le beraber Doğu illerimizden birinde üç önemli kişiyle operasyon gerçekleştirildi. Özellikle Irak’ın kuzeyinde, Suriye’de kurduğumuz, bölgesel ülkelerle gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde Türkiye tarihin en büyük güvenlikli döneminden geçiyor.” dedi.