İBDA-C'nin dergisi, Bağdadi'yi 'mücahit' ve 'şehit' ilan etti!

İBDA/C’nin dergisi Adımlar, IŞİD’in öldürüldüğü açıklanan lideri Bağdadi'yi "mücahid" ve "şehit" ilan etti.

İBDA-C'nin dergisi, Bağdadi'yi 'mücahit' ve 'şehit' ilan etti!

İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi’ne (İBDA-C)yakınlığıyla bilinen Adımlar Dergisi, IŞİD’in öldürüldüğü açıklanan lideri Ebubekir El Bağdadi’yi “şehit” ilan etti.

Derginin 27 Ekim 2019 tarihli son sayısında Bağdadi’nin ardından yayınlanan yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Ebu Bekir el Bağdadi, her şeyden önce kendisine inanan ve bağlı bulunan büyük bir Müslüman kitlenin lideriydi… Hâliyle Bağdadî, BOP Saldırganlığı karşısında topraklarını savunan mücahidlerin en önemli liderlerinden biri olarak şehîd olmuştur!

“Bağdadi kimdir?” sorusuna, hangi kesimden olursa olsun samimi her vicdan sahibi kişinin gayet objektif olarak vereceği cevap şudur:

“Bağdadi, sahte Amerikan karşıtlarına mukabil, gerçek bir Amerikan düşmanıdır!”

Trump’ın konuşması boyunca türlü hakaretler savurmasına karşın karizmasına duyduğu hayranlığını gizleyemediği bütün mücahid liderler gibi;

Bağdadi’de erkek gibi yaşadı ve erkek gibi öldü!”

ADLİYENİN KARŞISINDAN SELAMLADILAR

Türkiye’de ve Suriye’de binlerce kişiyi katleden IŞİD’in liderini “şehit” ilan eden sözkonusu dergi legal biçimde faaliyetlerine devam ediyor. Derginin merkezi Kağıthane’de, Çağlayan Adliyesi’nin karşısında bulunuyor.

 

 

Ahmet Taner Kışlalı suikastını üstlenen, Sivas Katliamı için “şanlı kıyım” diyen İBDA-C, 24 Haziran 2018 Genel  seçimleri öncesi Erdoğan ve AKP’yi desteklediğini duyurmuştu.