İBB'den TRT 1 dizisine 13 milyon liralık sponsorluk

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bütçesinden yapılan çok yüksek meblağlı ödemelere ilişkin açıklamalar devam ediyor. Son olarak İBB'nin bir diziye yaklaşık 13 milyon liralık sponsorluk desteği verdiği, ayrıca İmamoğlu aleyhine yazı yazan bir siteye reklam parası denilerek aylık 50-60 bin lira aktarıldığı ortaya çıktı.

İBB'den TRT 1 dizisine 13 milyon liralık sponsorluk

Halk TV’de Ayşenur Arslan’a konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, AKP dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB iştiraklerinden Medya A.Ş.’nin TRT 1’de yayınlanan ‘Kuttul Amare’ dizisine sponsor olduğunu belirten Ongun, “İBB neden bir diziye sponsor olur, Medya A.Ş., 2018 yılında 12 milyon 750 bin liraya sponsor olmuş” dedi.

Ongun açıklamasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhine yazı yazan bir yazarın internet sitesine de reklam verildiğini de açıkladı. “Her gün bir gazetede İmamoğlu aleyhinde yazı yazan bir yazar. O yazarı siz de tanıyorsunuz” ifadesini kullanan Ongun, “O yazarın internet sitesine sadece bir iştirak KİPTAŞ, 2017’de, 2018’de 50-60 bin lira reklam veriyor” diye konuştu.

Ayrıca “Ciddi abonelikler, ciddi gazete abonelikleri söz konusu” bilgisini veren Ongun, BELTUR’un da  zararda olduğunu açıkladı.