İBB’den 'farklı' Cumhuriyet Bayramı programı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenleyeceği etkinliklerle (İBB), Cumhuriyet Bayramı, kent genelinde ve 2 gün boyunca konserler ve çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İBB’den 'farklı' Cumhuriyet Bayramı programı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl kentte 2 gün boyunca sürecek etkinliklerle kutlayacak.

Kutlamalar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla 28 Ekim’de Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayacak. Ayasofya Meydanı’nda İstanbul ve Atatürk Konulu Fotoğraf Sergisi açılışı ile devam edecek.

Gece ise Sultanahmet Meydanı birbirinden güzel konserlere sahne olacak. İBB Başkanı İmamoğlu’nun da yer alacağı meydandaki programda Şevval Sam, Fahir Atakoğlu,Yaylı Çalgılar Orkestrası ve Magma Filarmoni Korosu eşliğinde Athena birer konser verecek.

ÜSKÜDAR’DA ‘MEHTERAN’LI KUTLAMA

Kutlamalar 29 Ekim’de ise kentin Anadolu Yakası’na taşınacak. Kutlamaların merkezi Şemsi Paşa ile Harem yolu arasındaki meydan olacak. Başkan İmamoğlu’nun da katılacağı buradaki programda gece boyunca müzik dinletileri ve çeşitli gösteriler yapılacak. İBB Kent Orkestrası, Mehteran Takımı, oda müziği, Türk halk müziği, Ata türküleri, Türk sanat müziği, pop müzik ve kemençe dinletileriyle gecede yer alacak. Deniz yüzeyinde su, ışık, lazer ve pyro gösterisi ve Kız Kulesi açıklarında havai fişek gösterisi yapılacak.

KUTLAMALAR İLÇELERE YAYILACAK

Kutlamalar önceki yıllardan farklı olarak  Adalar’dan Sancaktepe’ye bir dizi ilçeye de yayılacak. Buna göre, Adalar’da kutlamaların adresi, Golden Horn Brass nefesli beşlisi konseri eşiğinde Büyükada Sahili olacak.

Ayrıca Tuzla’da Gece Yolcuları, Ümraniye Meydanı’nda Fettah Can, Sancaktepe’de Elif Buse Doğan, Gaziosmanpaşa’da İlhan Şeşen, Güngören’de Resul Dindar, Çatalca’da Gökçe, Eyüpsultan’da Fatih Erkoç, Bakırköy’de ise Balık Ayhan, Fasa Fisa Orkestrası ve Dans Ekibi sahne alacak. Aynı ilçelerdeki havai fişek gösterileri de yurttaşların bayram gecesini aydınlatacak.