İBB'den 'bankamatik memurlar'la ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarafından "Yazıda bahsedilen bütün iddialar, gerçek dışıdır. İftiradır. İçinden geçmekte olduğumuz süreçte siyasi bir amaca hizmet etmek için yalanlarla yapılmış bir algı çalışmasıdır. Kurum olarak, haklarımızı hukuk zemininde arayacağımızı belirtir, özür dilemeye davet ederiz." açıklaması yapıldı.

İBB'den 'bankamatik memurlar'la ilgili açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Oda TV’den Murtaza Demir’in yazısında yer alan “İBB’de 80 bin personel çalışıyor. Bu sayının sadece 20 bini aktif çalışıyor. Kalan 60 binin ne iş yaptığı ise muamma… Sadece aldığım duyumları söyleyeyim.” ifadeleri hakkında açıklama yaptı.

İBB’nin açıklaması şöyle:

“Yazıda bahsedilen bütün iddialar, gerçek dışıdır.

İftiradır.

İçinden geçmekte olduğumuz süreçte siyasi bir amaca hizmet etmek için yalanlarla yapılmış bir algı çalışmasıdır.

Kurum olarak, haklarımızı hukuk zemininde arayacağımızı belirtir, özür dilemeye davet ederiz.”

Murtaza Demir’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Kulislere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) dosyayı alan kaçıyor!

İddialar inanılmaz…

Bir dostum, “İmamoğlu’nun işi çok zor” diyor ve devam ediyor:

“İBB’de 80 bin personel çalışıyor. Bu sayının sadece 20 bini aktif çalışıyor. Kalan 60 binin ne iş yaptığı ise muamma… Sadece aldığım duyumları söyleyeyim. Sayısı net olmayan binlerce personel belediyeye uğramıyor, aydan aya bankadan maaş alıyormuş. Sordum, peki ne yapıyor bunlar?

Yanıt şaşırtıcı oldu: Teşkilatta çalışıyorlar…

Teşkilatta çalışanlar AKP’nin örgütçü unsurları. İstanbul’da oturmayanların olduğu da söyleniyor. Yani sadece İstanbul’u örgütlemiyorlar. Anadolu’ya da çıkıp çalışıyorlar…

Yine başka bir iddia… Teşkilatçıların altlarına kiralık arabalar da verilmiş. Araç sayısı ise dudak uçuklatacak cinsten. 2000’in üzerinde kiralık araç AKP için koşturuyormuş…

Bu kadar olsa neyse… Ayrıca tüm mahalle bürolarının kiraları ve sair masrafları da İBB’den karşılanıyor…”