İBB'den açıklama: Durdurma kararı kaldırıldı, otogarın otoparkı İSPARK'ta

Esenler Otogarı otoparkının İSPARK’a devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı ortadan kaldırıldı.

İBB'den açıklama: Durdurma kararı kaldırıldı, otogarın otoparkı İSPARK'ta

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Esenler Otogarı’nın otopark alanını oy birliğiyle belediyenin şirketi olan İSPARK’a devrine karar vermişti.

Geçmiş dönemde otogarın işletmesini yapan Galip Öztürk’ün kızının başında olduğu Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ (AVTER) ile Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği’nin başvurusu üzerine, devir işlemleri İstanbul 3’üncü İdare Mahkemesi tarafından durdurulmuştu.

MAHKEME DURDURMA KARARINI KALDIRDI

İstanbul 3. İdare Mahkemesi bugün Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ ile Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği’nin açtığı davada son noktayı koydu. Mahkeme davanın incelemeksizin reddine karar verdi.

Böylelikle, Esenler otogarı otoparkının İSPARK’a devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı ortadan kaldırıldı. Bu kararla otogar otoparkın İSPARK’a devrinin önünde bir engel kalmadı.

İBB’den yapılan karar üzerine yapılan kısa açıklamada da “Bayrampaşa’daki İstanbul Otogarı’nın otopark kısımlarının İSPARK’a devri ile ilgili verilen yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Öncelikle otopark alanlarından başlanarak tüm otogarın güvenli, sağlıklı ve verimli hale getirilmesiyle ilgili çalışma devam edecek.” denildi.