İBB'de işçilere 'Hak-İş'e üye olun' baskısı!

Halen AKP'nin elinde olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) bugüne dek sendikalı olmaları engellenen işçilerin AKP'ye yakın sendikaya üye olmaya zorlandıkları öne sürülüyor.

İBB'de işçilere 'Hak-İş'e üye olun' baskısı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimini kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu’na mazbatası, AKP’nin seçimin yenilenmesi talebine varan itirazı nedeniyle halen verilmezken, İBB’de çalışanlara yandaş Hak-İş’e üye olmaları için  baskı yapılmaya başlandığı belirtiliyor.

İBB iştiraki olan ve 10 binden fazla işçiyi bünyesinde barındıran İstGüven AŞ’de daha önce “Sendika üye olamazsınız” denilen çalışanlara WhatsApp üzerinden Hak-İş’e bağlı Öz Güven-Sen’e üye olma talimatı verildiği belirtiliyor.

Mesajda “Öz Güven Hak-İş’e bağlı sendika üyeliğimiz başlamıştır. Buradan herkes üyelik yapabilir” denilirken, işçilere üyelik işlemlerini nasıl yapacaklarının da anlatıldığı belirtiliyor.

“MALİ VE SİYASİ BASKI İÇİN”

Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan çok sayıda emekçi, HAK – İŞ sendikasına üye olmaya zorlandıklarını belirtiyor. AKP belli ki; giderayak 8900 işçiyi HAK – İŞ’e üye yaparak İmamoğlu’nu görevi devraldığında mali ve siyasi baskı altına almayı amaçlıyor.” dedi.