İBB'de büyük temizlik: AKP itirazlarla zaman kazanıyor

AKP'den arka arkaya yapılan itiraz açıklamasına YSK'nın Başkanı eliyle onay vermesi 'belediyede temizlik' iddialarını da güçlendirdi.

İBB'de büyük temizlik: AKP itirazlarla zaman kazanıyor

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimin ardından İstanbul muamması AKP tarafından sürdürülüyor.

AKP’nin 31 Mart gecesi Binali Yıldırım’ın ‘kazandık’ açıklaması yerini hızla ‘şaibe’ iddialarına bırakmıştı. Dün gece saatlerinde ise yandaş medyanın eliyle ‘Bütün oylar yeniden sayılacak’ ve ’30’u aşkın sandık başkanı gözaltına alındı!’ haberleri ‘şaibe’ iddialarını harlasa da haberler hızla yalanlanmıştı.

AKP kurmayları ardı ardına itiraz açıklaması yaparken, YSK Başkanı Sadi Güven de “Dünden itibaren itiraz süreci başladı. Bugün saat 15.00’e kadar İlçe Seçim Kurulları’na itiraz süresi var. İlçe Seçim Kurulları’nın 2 günlük bir karar verme süresi var. İtiraz olmayan yerlerde mazbatalar verilecek” ifadelerini kullandı.

AKP’den arka arkaya yapılan itiraz açıklamasına YSK’nın Başkanı eliyle onay vermesi ‘belediyede temizlik’ iddialarını da güçlendirdi.

1994 seçimlerden bu yana 25 yıldır İstanbul’u elinde tutan AKP’nin itirazlar ile zaman kazandığı, hızlı bir evrak temizliğine gittiği yönündeki kulis bilgiler hızla yayıldı. İBB’den yakılan evraklarla dumanların yükseldiği dahi konuşuluyor. İBB ve anlaşmalı şirketler arasındaki anlaşma evraklarının da temizlik kapsamına girdiği yüksek sesle dillendiriliyor.

Seçimlerin hala ‘gayriresmi’ kazananı CHP’nin adayı İmamoğu da açıklaması ile bu iddiaları güçlendirdi. İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Zaman ilerliyor. Bugün pazartesi, yarın salı, günler akıyor. İBB hizmet vermeye devam ediyor. İBB’nin saygın çalışanlarına, emekçilerine sesleniyorum. Hiçbir siyasi iradenin emrini kabul etmeyiniz.

Biz, görevimize başlayana kadar, İstanbul’un rutin hizmetlerini yerine getiriniz. Ama bir şaibe oluşturacak bir sıkıntı doğuracak hiçbir işi, işlemi imza altına lütfen almayınız.

Zira şu andaki görevli olan insanlar devir yapacak insanlardır, emanetçilerdir. Bu anlamda o siyasi iradenin sözlerini dikkate almayınız.”

İtirazların ve itiraz edilen sandıkların yeniden sayımının Perşembe günü bitmesi beklenirken; mazbatanın İmamoğlu’na ne zaman teslim edileceği belirsizliğini koruyor.