İBB'de bir kriz daha: 'Bunların karıları evetçilere helaldir' diyen isim hala kadroda

16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde "17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak evetçilere helaldir” diyen Ömer Akbayrak'ın İBB'de çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

İBB'de bir kriz daha: 'Bunların karıları evetçilere helaldir' diyen isim hala kadroda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun duyurduğu yönetim kadrosunda yer alan isimler tartışmaya yol açmış, İSBAK A.Ş’ye atanan ‘aktrol’ Bahaddin Yetkin üzerinde yoğunlaşan tepkiler üzerine Yetkin’in istifa ettiği duyurulmuştu. Ancak İBB kadrolarında yer almaya devam eden kimi isimler tartışma yaratmaya devam ediyor.

‘AKTROL’ BAHADDİN YETKİN İSTİFA ETTİ AMA…

İmamoğlu tarafından İSBAK Genel Müdürlüğü’ne atanan Bahaddin Yetkin’in AKP’den vekil adayı ve MÜSİAD üyesi olduğu, geçmişte Haziran Direnişi’ne katılanlara hakaret ettiği ve ‘Aktrol’ olarak tabir edilen yandaş ve gericilerin birçok kampanyasına destek olduğunun ortaya çıkmasının ardından gelen tepkiler üzerine Bahaddin Yetkin’in dün akşam saatlerinde istifa ettiği duyuruldu.

Tepkiye yol açan atamalar Yetkin ile sınırlı kalmadı. CHP’nin Sayıştay raporlarında yer alan usulsüzlükler nedeniyle seçim öncesi hakkında  suç duyurusunda bulunduğu Ahmet Bağış’ın İETT Genel Müdürlüğü’ne, AKP’li bir diğer isim olan Salih Bekaroğlu’nun ise Halk Ekmek AŞ.’de görevine devam etmesi de tartışmaya yol açtı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada atamaları savunarak ”Şunu söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi. Ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi birtakım unsurlara takılmadık. Başarı beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik atamalar da bu yönde yapıldı” ifadelerine yer vermişti.

‘KARILARI KIZLARI EVETÇİLERE HELALDİR’ DİYEN İSİM DE KADRODA

Yurt’ta yer alan habere göre, dün akşam saatlerinden beri krizle boğuşan İBB’de şimdi yeni bir kriz baş gösterdi. 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları GANİMET olarak EVET’çilere HELALDİR” diyen Ömer Akbayrak’ın İBB’de çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

Gazeteci Cihan Güner, “İBB çalışanı Ömer Akbayrak, referandum öncesi, ’17 Nisan günü savaşı kazanınca, hayır’cıların karıları ve kızları ganimet olarak evet’çilere helaldir’ demişti. Akbayrak halen İBB’de Mezarlıklar Müdürlüğünde çalışıyor ve halen karımıza – kızımıza sövüyor muhtemelen!” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Akbayrak’ın AKP’li yönetim tarafından açılan ‘göstermelik’ bir soruşturma geçirdiği ve bunun üzerine ‘uyarı’ alarak başka bir müdürlüğe aktarıldığı öğrenildi. İğrenç paylaşımı öncesi Haller Müdürlüğü’nde ‘çalışan’ Ömer Akbayrak, soruşturmadan sonra Mezarlıklar Müdürlüğü’ne geçtiği belirtildi.

Ömer Akbayrak’ın 16 Nisan referandumu öncesinde yaptığı paylaşım şöyleydi: