İBB vakıflara para aktardığı iddialarını yalanladı: Hiçbir vakfa 'nakit' aktarımı yapılmadı

İBB'nin yalanladığı rapora göre, belediyenin vakıf, dernek, okul, okul spor salonlarına yaptığı desteğin toplam tutarı 847 milyon 592 bin 858 lira gibi dev bir bütçeye tekabül ediyordu

İBB vakıflara para aktardığı iddialarını yalanladı: Hiçbir vakfa 'nakit' aktarımı yapılmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, AKP’yle doğrudan bağı olan ve “dernek ve vakıf” adı altında faaliyet gösteren çok sayıda yandaş kuruluşa büyük miktarda para yardımı yaptıldığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ise yaptığı açıklamada, belediyeden hiçbir vakfa ‘nakit’ aktarımının yapılmadığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında yer alan “İBB’den Vakıflara Hizmet Raporu”nun gerçek dışı olduğu, doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerle oluşturulduğu ifade edildi. İBB açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, spor salonu olmayan 280 adet okula yapılan spor salonları gibi büyük yatırımların maliyetleri dahi vakıflara aktarılmış gibi lanse edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde ayrım gözetmeden toplumun tüm kesimlerine yaptığı hizmetlerin, “yandaşlık ithamı” ile çarpıtılarak algı operasyonu yapıldığını iddia eden İBB’den yapılan açıklama şöyle:

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, spor salonu olmayan 280 adet okula yapılan spor salonları gibi büyük yatırımların maliyetleri dahi vakıflara aktarılmış gibi lanse edilmiştir. Bu akla ve vicdana sığmayan karalama kampanyası ile ayrıca terör örgütü FETÖ’den devralınan okul ve yurtlar için yapılan çalışmalar da görmezden gelinerek hedef saptırılmaya çalışılmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tüm faaliyetleri, 5216 sayılı Belediye Kanunu’na, ilgili yasal prosedürler ile protokollere uyularak ve Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden bütçe onayları alınarak yapılmaktadır. İlgili haber ve yayınlar için kurumumuzun her türlü yasal hakkının saklı olduğunu belirtir, kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

İBB’nin yalanladığı rapora göre, belediyenin vakıf, dernek, okul, okul spor salonlarına yaptığı desteğin toplam tutarı 847 milyon 592 bin 858 lira gibi dev bir bütçeye tekabül ediyordu: