"İBB senin soyduğun bütçenin açıklarını kapatacak güce sahiptir"

"İBB yeri geldiğinde senin soyduğun bütçenin açıklarını kapatacak güce sahiptir."

Partisinin Abant’taki kampında açılışında konuşması için kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kızılcahamam’da AKP’li Cumhurbaşkanı TAyyip Erdoğan konuşmaya başlayınca konuşmasını yarıda kesmişti.

Programını değiştiren ve yeniden partililere Kılıçdaroğlu, önce Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla öğretmenleri kutladı. “Bir toplumun olmazsa olmazı” dediği öğretmenlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Önünüzde saygı ile eğiliyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“KHK ile görevlerine son verilen öğretmenler, bütün arzumuz adaletsizliğin sona ermesi. Adalet varsa hepimiz için olmalı. Toplum kaynaşacaksa mutlaka KHK ile görevlerine son verilen, herkesin durumunun yeniden gözden geçirilmesi lazım. KHK ile görevlerine son verilenler Ankara’da bir toplantı yapacaklardı, yasaklandı. Yasal bir toplantıydı ama yasaklıyorsunuz, neden? Neden korkuyorsunuz?”

“Erzurum bir dönem Doğu’nun Paris’i olarak adlandırılırdı. Anadolu’daki illerin üretimden koparıldığını görüyoruz. Elektriğe ve doğalgaza zam kışın uzun sürdüğü Erzurum gibi illerde vatandaşın sırtında daha da yük olarak ortaya çıkacak. Çok sayıda firmanın konkordato ilan ettiğini arkadaşlarımız raporlarda yer vermiş. Adana’da 50 firmanın iflas etmesi başlı başına faciadır. Vatandaşın işsizliği Saray’ı ilgilendirmiyor.”

“Geçen yıl soğanı patatesi ithal etmiştik. Bu yıl ise doğan ve patates üreticileri satacak yer bulamıyorlar. Çünkü üretim kontrolsüz. Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis’te Suriyelilerin acı bir gerçek olarak ortaya çıktığı arkadaşlarımızın raporlarında belirtiliyor.”

 

HAMİDİYE SU TARTIŞMASI

“Kapalı kapılar ardında o kendilerine yüksek denen hâkim müsfetteleri seçimi iptal ettiler. Ne oldu? Yeniden seçim yaptık. Millet vicdan sahibi. Kazanan bir kişinin elinden neden o yetkiyi yargı aracılığıyla alıyorsun? Tekrar kazandık.”

“Ama intikam ve kin duygusu bitmiş değil. O kadar ki Hamidiye Su’yu nasıl kullanmayız!”

“İnsanın içtiği suya farklılık getirilir mi! Suya parti rozeti takacaklar. Su ya su. Herkesin içtiği su. ‘İBB satıyor o zaman biz bu suyu almayalım.’ Niçin? Belki iflas eder. Şunu söyleyeyim; İBB yeri geldiğinde senin soyduğun bütçenin açıklarını kapatacak güce sahiptir.”

TANK PALET FABRİKASI

“Sattılar her şeyi bir şey kalmadı. Sıra ordunun tank palet fabrikasına geldi. Bir anlaşma imzaladılar. Tank palet fabrikasının arazisinden daha büyük araziyi BMC firmasına veriyorlar. Bu arada arsa yetmiyor. Teşvik lazım diyor bana. Büyük teşvikler veriliyor. Hiçbir firmaya verilmeyen desteklerin tamamı veriliyor. Buyur tankı üret diyorlar.”

“Arsa 2200 dönüm. Teşvik var. Ne zaman teslim edilecek 2020’de. Hazır fabrikayı bana ver burada üreteyim diyor. 20 milyar dolarlık bir fabrika istiyor. Mühendisler hazır fabrika hazır ARGE hazır. Bu fabrika kendisine tahsis edilirse tank üreteceğini söylüyor. Bunu da verdin ama diyor para yok diyor. Nereden para gelecek? Katar emirinden para gelecek. Katar emiri bana ne vereceksin diyor. Şirket yönetiminde benim söz sahibi olmak gerek diyor. Bunlar da veriliyor. MSB orduya ait tank palet fabrikası için şöyle bir formül düşünüyorlar. khk ile burayı anonim şirketine dönüştürüyorlar. Özelleştirme kararı alıyorlar. Biz kıyameti koparıyoruz. Kendi askeri sırları başka bir ülkeye verilebilir mi?”

“Milliyetçilik kendi vatanına kendi ordusuna sahip çıkmaktır!’Bunu yapanların dini imanı yoktur. Memleket sevgisi yoktur. Özelleştirme kanunu der ki: Milletin bilmesi esastır. İyi ki CHP var. O gizli kararnameyi bulduk. Ortaya çıkardık.”

“Katar ordusuna bu fabrikayı tahsis ederken, neden milletten gizliyorsunuz? Kim size gizle dedi? Ben yeri geldi mi uçan kuşun kanadından haber alırım.”

“Beka beka diyorlardı devasa orduyu Katarlılara teslim ettiler. Özelleştirme değil diyecekler ben biliyorum. 20 milyar dolarlık fabrikayı bedava 25 yıllığına veriyorsun. Bu ihale değildir vatana ihanettir. Mal bana ait fabrika bana ait. Çalışan işçilerin masraflarını da ben ödüyorum. Sen üret bana sat diyor. Anlayan biri varsa çıksın anlatsın.”

DOKUNULMAZLIK YANITI

“Bu milletin hakkını savunacağım; rahatsızlar, beni susturmak istiyorlar, dokunulmazlığımı kaldırmak istiyorlar; kaldırmazsanız namertsiniz!”